Gazete Vatan Logo

İlginç bir kare

Bu fotoğraf ilk kez yayınlandı

İlginç bir kare

Jonturk.com isimli haber sitesi Fethullah Gülen ile Tuncay Güney’i birlikte gösteren fotoğrafı yayımladı. Fotoğrafları yayımlayan jonturk.com haberi, ‘İşte Fethullah Gülen Tuncay Güney yakınlığının kanıtı!’ başlığıyla verdi. Aynı haberi Aydınlık gazetesi bugün manşetinden okurlarına duyurdu.

1994 yılının 29 Haziranı… Dedeman Otel’de Gülen cemaati tarafından kurulan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın açılış gecesi. Gülen geceye eski CHP Genel Sekreteri Kasım Gülek ile birlikte katılıyor. Cem Karaca da geceye çağrılı ve cemaati kırmayarak icabet ediyor. Karaca salona girdikten sonra Gülen’in ve Gülek’in yanlarına gelerek saygı gösterisinde bulunuyor. Karede Gülen’in hemen yanıbaşında Tuncay Güney de bulunuyor.


Ergenekon davası Tuncay Güney’in ifadeleriyle başladı. Güney doksanlı yılların başında Altunzade’deki FEM Dersanesi’nin üst katında bulunan Gülen’in bürosunda çalışıyor. Güney 1972 doğumlu. Cemaatin yayın organı Samanyolu televizyonununun kuruluşunda bulunuyor. 1994 yılında “Doruktakiler” programını hazırlayıp sunuyor. Güney’in STV’de çalıştığı dönem aynı zamanda Gülen’in sekreterliğini yaptığı biliniyor. Randevularını ayarlıyor, günlük işlerini görüyor. Yani Güney, Gülen’e çok yakın bir isim. Bu fotoğrafta da 22 yaşındaki Güney, Gülen’in yanıbaşında görünüyor.




Haberin Devamı