Gazete Vatan Logo

İlçenin müdürleri birleşip müdüre komplo kurdular

Sultangazi İlköğretim Okulu Müdürü Kamer Güç’e İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, bir ilköğretim okulu müdürü ve bir işadamı tarafından komplo kurulduğu ortaya çıkınca müdür yedi yıl sonra beraat edip görevine iade edildi.

İlçenin müdürleri birleşip müdüre komplo kurdular

Bakırköy 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade veren komploda başrolü oynayan işadamı Sinan Durmuş, yaşananları şöyle anlattı:

“Okula güvenlik sistemi ve TV donatımı yapacaktım. 2 bin TL ödeme alıp başladım. Televizyonları okula götürdüm. Sultangazi İlköğretim Müdürü Kamer Güç istedikleri gibi olmadığını belirterek bana tepki göstedi. Olaydan sonra aynı bölgedeki Alparslan İlköğretim Okulu Müdürü Durmuş Tandoğan ve Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir tarafından sürekli aranmaya başlandım. Meğerse Kamer Güç ile kişisel husumetleri varmış. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, sıkıntılarımı bildiğini ve yardımcı olacağını söyledi. İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Yüksel’e bu konuyu ilettiğini ve makamında bizi beklediğini söyledi. Biz de yanına gittik. İki polis memuru ceplerinden para çıkardı. Cebimdeki 400 TL’nin fotokopisini çekip, önüme bir dosya getirdiler ve imza attırdılar. Okul müdürünü telefon açarak ‘Sizinle görüşmek istiyorum’ dememi söylediler. Müdür Bey’in makamına tek olarak girdim. Paraları çıkardım ve Güç’e uzatarak ‘hocam bu parayla çay, şeker alırsınız, hatamı da düzeltip TV donanımı ile ilgili eksikleri tamamlayacağım’ dedim. Cep telefonum elimdeydi ve telefonla aradığım polisler bizi gizlice dinliyordu. Başta parayı almak istemedi. Defalarca ısrar edince ‘Madem veriyorsun okul aile birliği hesabına bu para geçsin’ dedi. Dışarı çıkıp yanına şahit olarak iki öğretmen getirip, makbuz keseceğini söyledi. O çıkınca parayı çekmeceye bıraktım. Tekrar içeriye girdiğinde polis memurları baskın yaptı.” Komplonun kurulduğunun ortaya çıkmasıyla okul müdürü Güç, 2011 yılında tahliye edildi. Ancak dava sonuçlanana kadar Güç, görevine iade edilmedi. Geçtiğimiz günlerde de davada beraat kararı çıktı. Son olarak görevine iade edildi. Şimdi Sultangazi İlköğretim okulu’nda görev yapıyor.

Haberin Devamı


İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Yüksel kimdir?
Kumarhaneler Kralı olarak bilinen Ömer Lütfi Topal’ın öldürülmesinin ardından aralarında Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Seyfettin Lap ve Enver Ulu ile birlikte sorgulanmış, ifadeleri kayıt altına alınmıştı. Ankara’daki faili meçhul soruşturmasında, Ayhan Çarkın’ın ifadelerinde adı geçen Sultangazi eski Emniyet Müdürü Yusuf Yüksel halen firarda. Yüksel’in Makedonya’ya kaçtığı öne sürülüyor. Çarkın, Emniyet’te Yusuf Yüksel’i, 1994’te Ankara Gölbaşı’nda ölü olarak bulunan Avukat Yusuf Ekici’yi bürosunun önünden kaçırmakla suçlamıştı.

Haberin Devamı