Gazete Vatan Logo

İlaçların yan etkilerinde büyük mucizeler gizli

Kimi saç çıkartıyor, kimi cinsel gücü artırıyor

Amerikalı bilim adamlarının yaptığı araştırmalar yan etkileri bulunan ilaçların insan vücudunda bazen olumlu sonuçlar da doğurabileceğini ortaya çıkardı. Farklı yan etkileri gözlenmiş ilaçların vücuda yararlarını uzmanlar şöyle açıkladı

Menopoz ilaçları meme kanserini önlüyor

Durham Üniversitesi’nden Dr. Markus Hausmann, menopoz tedavisinde kullanılan hormon ilaçlarının (HRT) kadınların kas becerileri ve beyin fonksiyonlarını iyileştirici yan etkilerini anlattı. başka bir araştırmada da menopoz tedavisinde kullanılan HRT’nin, göğüs kanseri riskini de yüzde 30 ile 40 oranında düşürdüğü sonucunu elde ettiler.

Göz damlası saç çıkartıyor

Göz tansiyonu hastalarının kullandığı damlaların, aynı zamanda hastaların kirpik ve kaşlarında şaşırtıcı biçimde gürleşmeye neden olması, kelleşme riskiyle karşı karşıya olan hastalar için umut verici bulundu.

Diyabet ilaçları kanser düşmanı

Oxford Üniversitesi araştırmasına göre, 2. dereceden diyabet tedavisinde kan şekerini kontrol eden Metformin’in, kanserle savaşta yardımcı olduğu sonucunu doğurdu.

Depresyona aspirin

Oxford Üniversitesi’nde geçtiğimiz ay sonuçlanan bir inceleme sonucunda, günlük 75 mg Aspirin’in bağırsak kanserine karşı yüzde 25 oranında koruyucu olduğu açıklandı. .

Doğum hapı yumurtalık kanserinden koruyor

Oxford Üniversitesi Epidemioloji Departmanı, doğum kontrol hapı olarak kullanılan The Pill’in, 5 yıl düzenli kullanan bir kadında yumurtalık kanseri riskini yüzde 20 oranında azalttığını keşfetti.

Tansiyon hapı kilo verdiriyor

Yüksek kan basıncını düzenleyerek vücuttan atılamayan idrarı söktürücü ilaçlar kullanan hastaların tedavi süresince birkaç kilo kaybettiği farkedildi.

Kolesterol hapı cinsel gücü artırıyor

Pennsylvania Tıp Fakültesi’nden Dr. Stephen Freeland, kalp hastalıklarına karşı koruyan kötü kolesterolü düşürücü hapların, aynı zamanda erkeklerin cinsellik hayatına da faydalarını açıkladı Aynı zamanda, 1319 prostat ameliyatı geçirmiş hasta üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, statinlerin prostat kanserinin nüksetmesini yüzde 30 oranında önlediği belirlendi.

Sara hastalarına Diazepam

Daha çok refleks ve endişeleri kontrol amaçlı önerilen Diapezam’ın, kas gevşetici ve epilepsi(sara) nöbetlerini önleyici yan etkileri ortaya çıktı.

Haberin Devamı