Gazete Vatan Logo

İkisi de psikopat çıktı

ABD’li psikologlar, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ve Demokrat rakibi Hillary Clinton’ın, bazı açılardan Hitler, Napolyon, İmparator Neron gibi liderlerden daha ‘psikopat’ oldukları sonucuna vardı

İkisi de psikopat çıktı

Oxford Üniversitesi’nin yaptığı son araştırma, Kasım ayında ABD’de gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti adına yarışacak olan iş adamı Donald Trump ve Demokrat Parti’li rakibi Hillary Clinton’ın ‘psikopat’ eğilimleri olduğunu ortaya koydu.

Doktor Kevin Dutton’ın psikometrik yöntemlerle yaptığı ve sonuçları ‘Scientific American Mind’ dergisinde yayımlanan araştırmasına göre Trump’ın ‘psikopatlığı’, Irak’ın 2006’da idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin’le Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler’in arasında bir noktada. Araştırmaya göre Saddam Hüseyin 189 puanla listenin tepesinde yer alırken, Trump 171 puanla Hitler’i geride bıraktı.

‘Korkusuzluk, strese dayanıklılık, soğukkanlılık’ gibi kıstasların yer aldığı sekiz kişisel özelliğe dayandırılarak uygulanan araştırmanın mimarı Dutton hem iyi, hem de kötü liderlerin genel nüfus ortalamasının üzerinde skorlar elde ettiklerini belirterek, “Örneğin sözünü geçirme, korkusuzluk ve soğukkanlılık konusunda yüksek puan alan birisi tarafsız seçimler yapabilen kararlı bir lider olabilir. Eğer yüksek skorlu kişisel özelliklerini başkalarını suçlamak için kullansaydık, bu soykırımsal bir demagog olurdu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Benmerkezci ve uyumsuz

Araştırmada Makyavelyan benmerkezcilik, inatçı şekilde uyumsuzluk, dışsallaştırma gibi kıstaslarda yüksek puan alan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da 152 puanla yüzde 20’lik dilime girdi. Clinton’ın ‘psikopatlığının’, Fransa İmparatoru Napolyon’la Roma İmparatoru Neron arasında bir noktada olduğu belirtildi.

‘Trump ilkokul seviyesinde’

Clinton, Kimmel’in Trump’la nasıl mücadele edeceğine yönelik sorusuna ise “Ben dahil ABD’li vatandaşların yüzde 80’ine hakaretler etti. Rakiplerini ve moderatörleri bile aşağıladı. Seçimler ve başkanlık için uygun olmadığını defalarca gösterdi. Aslında ciddiye alınır bir yanı yok. Onunla uğraşmak için ilkokulda öğrendiğim hinlikler ve cambazlıklara geri dönmem gerekiyor” dedi.

‘Başkanlığa uygunum kavanoz açabiliyorum’

ABD’de yayınlanan Jimmy Kimmel Live Show’a katılan Demokrat başkan adayı Clinton, başkanlık için kuvvetinin yerinde olduğunu göstermek adına canlı yayında sıkıca kapatılmış bir turşu kavanozunu açtı. Cumhuriyetçi rakibi Trump ve destekçilerinin sürekli karalama kampanyalarına maruz kalan Clinton, sağlık durumunun kötü olduğuna dair çıkan haberleri bir kez daha yalanladı. Clinton, “Ekim ayında National Inquirer dergisi benim 6 aylık ömrüm kaldığını yazmıştı. Aldığım her nefeste hayata daha sıkı tutunuyorum” dedi. Bunun üzerine Kimmel önceden hazırladığı ve ağzını sıkıca kapattığı bir turşu kavanozunu açması için Clinton’a verdi. 68 yaşındaki eski Dışişleri Bakanı kavanozu başarıyla açınca salonda alkış koptu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda Clinton’ın seçim kampanyası için gittiği Colorado eyaletinde çekilen ve 68 yaşındaki siyasetçiyi merdivenlerden çıkarken dengesini kaybettiği için yardımcılarından destek aldığı bir fotoğrafı yayınlanmış ve Cumhuriyetçi medya bu fotoğrafın Clinton’ın sağlığının yerinde olmadığının son göstergesi olduğunu savunmuştu.

Haberin Devamı

‘Bu adamı mı başkan seçeceğiz?’

Amerikan Dailykos sitesi, Trump ailesinin geçtiğimiz aylarda bir dergi için verdikleri pozu yeniden gündeme taşıdı. Fotoğrafta koltukta oturan Trump gülerken, eşi Melania’nın son derece ifadesiz durduğu, küçük oğulları Baron’un ise ‘üzgün ve yalnız’ bir ifade takındığı yorumu yapıldı. Trump ailesinin yüz ifadelerini tiye alan dergi, Amerikan halkının ‘emlak kralı’ lakaplı iş adamını başkan seçerek ‘büyük bir hata yapacağını’ öne sürdü.