Gazete Vatan Logo

İkinci eş bulma sitesi kapatıldı

İngiltere ve Endonezya’da insanların dini nikahla eş bulabilmesi için kurulan internet sitesinin bir benzeri Evlilikci.com ismiyle 1 hafta önce Türkiye’de açılmıştı.

İkinci eş bulma  sitesi kapatıldı

İngiltere ve Endonezya’da insanların dini nikahla eş bulabilmesi için kurulan internet sitesinin bir benzeri Evlilikci.com ismiyle 1 hafta önce Türkiye’de açılmıştı. Sitenin hakkımızda kısmında “45 yaşında bir bayanın hiç evlenmemiş olmasından yakınmasıyla siteyi kurma fikri ortaya çıktı. İkinci eş kurumu yoksulluk, yalnızlık ve fuhuş gibi sorunların çözümüdür. Amacımız bu isteyen kişileri bir araya getirmek” ifadeleri kullanılmıştı. Siteye yönelik tepkiler ise kısa sürede büyüdü ve sosyal medya üzerinden kapatılması için imza kampanyaları başlatıldı.

Dava açılacak

Kurucuları gizli tutulan sitede sahte profiller ve sohbet için ücretli üyelik zorunluluğu dikkat çekerken başta Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu olmak üzere birçok kuruluşun tepkileri sonuç verdi. Site dün BTK tarafından erişime kapatıldı. Kadın dernekleri Federasyonu ise siteye ve kurucularına dava açmaya hazırlandıklarını belirtti.