Gazete Vatan Logo

İki vali 11 yıldır görevi birbirlerine devrediyor

20 vali merkeze alındı, 19 ilin valisi ise yer değiştirdi. Kocaeli’de görev yapan Güzeloğlu ile Diyarbakır’da görev yapan Aksoy yine birbirleriyle yer değiştirdi.

İki vali 11 yıldır görevi  birbirlerine devrediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Valiler Kararnamesi yürürlüğe girdi. 20 vali merkeze alınırken, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valisi yer değiştirdi. Merkeze alınanlardan 9’unun büyükşehir niteliğindeki Aydın, Denizli, Eskişehir, Malatya, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Van valileri olması dikkat çekti.

Kararname ile ilginç bir durum da ortaya çıktı. Kararname ile Diyarbakır Valiliği’ne Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu atanırken, Kocaeli’ne de Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy getirildi. Güzeloğlu ile Aksoy, 2006’dan bu yana, görev yaptıkları makamları birbirlerine devrediyor. 2006’da Samsun’da göreve başlayan Vali Güzeloğlu, bu görevini 2010’da Mersin’den gelen Vali Aksoy’a devrederek kendisi Mersin Valisi oldu. Valiler Kararnamesi ile 2014’te Güzeloğlu Kocaeli Valisi olurken, aynı yıl Aksoy da Diyarbakır Valisi oldu. Dün yayımlanan kararname ile iki isim yer değiştirdi.

FETÖ’yle ilgili haberler

Kararname ile 20 vali merkeze çekildi. Merkeze alınan isimler arasında Samsun Valisi İbrahim Şahin, Tokat Valisi Cevdet Can, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da bulunuyor.

Haberin Devamı

Vali Şahin hakkında basında “Kimse Yok Mu Derneği’ne” bağışta bulunduğu haberleri çıkmıştı. Tokat Valisi Cevdet Can için de eski AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, “İki oğluna ‘Fetullah’ ve ‘Gülen’ ismini verdi. Kızına ise Nil adını koydu. FETÖ’den esinlendiği biliniyor. Nasıl hâlâ görevde anlamıyorum” iddialarında bulunmuştu.

Merkeze çekildi

Darbe girişimi sırasında Kalaşnikof silahlı fotoğrafıyla gündem olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Valiliği sırasında 10 Kasım törenleri sırasında kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü vatandaşa “gavat” demişti. Coş’un, Sakarya’da FETÖ bağlantılı bir operasyonda yakalanan kişileri tanıdığına dair iddialar da basına yansımıştı. Merkeze çekilen diğer valiler şöyle: “Musa Işın (Ağrı), Salih Işık (Amasya), İbrahim Özefe (Ardahan), Ömer Faruk Koçak (Aydın), Mesut Köse (Çankırı), Ahmet Altıparmak (Denizli), Azmi Çelik (Eskişehir), Ahmet Turgay Alpman (Iğdır), Süleyman Tapsız (Karaman), Mustafa Toprak (Malatya), Amir Çiçek (Muğla), Ertan Peynircioğlu (Niğde), Kerem Al (Osmaniye), İbrahim Şahin (Samsun), Güngör Azim Tuna (Şanlıurfa), Cevdet Can (Tokat), Ahmet Okur (Uşak) ve İbrahim Taşyapan (Van).”

Haberin Devamı