Gazete Vatan Logo

İhanet edenler 5 yıl geri dönmesin

CHP’nin 5- 6 Eylül’de yapacağı kurultay öncesi İzmirli 66 delegeden 52’si toplantı yaptı. Sekizi mazeret bildirdi, altı delege ise mazeret bildirmeksizin katılmadı. 50 delege CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesi için imza verdi. Toplantıda koşulsuz ön seçim istendi, partiye ihanet edenlerin en az beş yıl geri dönememeleri önerildi.

CHP’nin İzmirli 66 kurultay delegesinden 52’si toplantı yaparak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verilmesini istedi, 50 kişi Kılıçadroğlu’nun aday gösterilmesi için imza verdi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Ülkü Caner, CHP Genel Başkanlığı’na aday olmaya hazırlanan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde il yönetiminin sınıfta kaldığını öne sürdü. Manisa’da üç milletvekili ve il başkanı tarafından karşılanan İnce’nin İzmir’de sadece bazı il başkan yardımcıları tarafından ağırlanmasını eleştirdi. Tacettin Bayır, örgütün önseçim talebini vurguladı ve aday olmak isteyenlerin salonda oylanmasını istedi, öneri destek görmedi.

Haberin Devamı

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, kurultayda koşulsuz şartsız Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmak gerektiğini belirtirken, parti içi disiplinin artırılmasını savundu ve "Bu partide disiplin artık işlemeli. Benimle birlikte aday adayı olanlar aday gösterilmeyince başka partilere gidiyorlar, benim karşımda seçime giriyorlar sonra partiye geri dönüyorlar. 1999 yılında bunu yapan biri, CHP’de ilçe başkanı oldu. Yeni tüzükte seçim zamanı partiyi bırakıp aday olanların en az 5 yıl geri dönmemesi için değişiklik yapalım" dedi.

ÇAKMUR- ENGİN GERİLDİ

Yüksel Çakmur, partinin kahvede, gecekonduda, köyde, apartmanda çok çalışması gerektiğini belirtti. Kendisine "Biz çalışıyoruz da sizi göremiyoruz" diye yanıt verdiği öğrenilen İl Başkanı Ali Engin’e "Haksızlık yaptınız. Yaptığınız söylemlerle bizleri acımasızca ezdiniz. Böyle bir siyasetçi olmaz. İki yüzlü olmayalım" dediği belirtildi.

SALON BUZ KESTİ

Parti Meclisi üyesi olan Berrin Dilekçi, PM’nin son dönemde dilek ve temenni meclisine döndüğünü işlevini yitirdiğini öne sürerek, yeniden görev almak istediğini ima etti. Dilekçi’nin konuşmasını tamamlamasıyla toplantıyı yönetin İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, "PM üyemiz Dilekçi’ye yaptığı bu son konuşmadan dolayı teşekkür ediyoruz" demesi salonda buz gibi bir havanın esmesine neden oldu. Son konşumayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray yaptı. Çıray, partinin sağdan ve soldan yıpratılmaya çalışıldığını, buna izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı