Gazete Vatan Logo

İflas ertelemeden çıktı yine başkan adayı oldu!

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin şirketleri geçen ay iflas erteleme kapsamından çıktı. Tanrıverdi, 1 milyar $ ihracat yapan yönetimle başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı.

Bankalara olan kredi borçları nedeniyle sahibi olduğu 4 şirketi hakkında geçen yıl iflas ertelemeye başvuran İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi düze çıktı. Yaşadığı ekonomik kriz sürecinde “Evimi, yazlığımı, arabamı bile sattım” diyen ve bankalara olan 50 milyon TL borcunu yeniden yapılandıran Tanrıverdi, geçen ay iflas ertelemeden çıktıklarını söyledi. İHKİB Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu da açıklayan Tanrıverdi, “21 Nisan’da seçimimiz var. Türkiye’nin can simidi olan hazır giyim sektöründe başlattığımız değişim ve dönüşümü tamamlamak üzere, arkadaşlarımla beraber yeniden yönetime aday olduk” dedi.

Son kez adayım

AVVA Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik ve Akın Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yarkın ile birlikte yaptığı toplantıda adaylığını açıklayan Tanrıverdi, ortaya koydukları performansın bir sonucu olarak sektörün önde gelen derneklerinin tamamının desteğini alarak son kez yönetime aday olduklarını ifade etti. Rakiplerine başarılar dileyen ve kendisini eleştirenlerin de yönetime alınmadığı için tepki gösterdiğini kaydeden Tanrıverdi, şöyle devam etti: “Biz iflas ertelemeden geçen ay çıktık. Ben 40 yıldır sektörün içindeyim ve iplikten konfeksiyona her aşamada görev aldım. Birçok firma kurdum, son 10 yıldır da yöneticilik yapıyorum. Bu dönem aday olmayabilirdim ama sektörden devam etmem yolunda talep gelince yeniden aday oldum.Bundan sonraki dönemde genç arkadaşlarımızı hazırlayacağız, onları öne çıkaracağız.”

Tanrıverdi, yaklaşık 1 milyar doların üzerinde ihracatı olan bir ekip ile İHKİB yönetimine aday olduklarını, İHKİB Genel Kurulu’nda 2 bin 600 ihracatçının oy kullanacağını sözlerine ekledi.

Tasarım üniversitesi kuracağız

İHKİB’İ Türkiye’nin en çok proje gerçekleştiren birliği yaptıklarının altını çizen Hikmet Tanrıverdi, gelecek döneme ilişkin projelerle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Tüm eğitim birimlerimizi Tasarım Üniversitesi kurarak tek çatı altında birleştireceğiz. Şanlıurfa’da çalışmalarını sürdürdüğümüz Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) projesini tamamlayacak ve sektörümüzde yeni bir dönemi başlatacağız. Burada ihale aşamasına geldik. İhracatçılarımızın fuar ve yurtdışı mağaza desteklerine daha kolay ulaşabilmesi için bürokrasiyi azaltacak çalışmalar yapacağız. Firmalarımızı kurduğumuz portal üzerinden direkt alıcılarla karşı karşıya getirecek, sektörümüzün dünyadaki pazar ağını daha da genişleteceğiz. Girişimlerimizle Eximbank kredilerinden faydalanabilmek için istenen bankalardan teminat mektubu getirme şartı değiştirildi. Bundan sonra firmalarımız ihracat evraklarını teminat göstererek Eximbank kredilerinden yararlanabilecek.”

Haberin Devamı