Gazete Vatan Logo

IF Weeding Fashion

Ünlü mankenler podyumdaydı

İZFAŞ, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve IF Konseyi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ` MD+BO MD-BO IF Weeding Fashion İzmir 2'nci Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı' rekora koştu. İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, geçen yıl 75 olan katılımcı sayısının bu yıl 160'a, alan tahsisinde 4 bin 500 metrekareden 20 bin metrekareye çıkan bir büyümeye ulaştıklarını söyledi.

İzmir Kültürpark'ta 17- 19 şubat tarihleri arasında açık kalacak MD+BO MD-BO `IF Weeding Fashion İzmir 2'nci Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı' büyük ilgi gördü. Türk tekstil konfeksiyon sektörünün yeni yıldızının gelinlik, damatlık ve abiye hazır giyim sektörü olduğunu belirten İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen şunları söyledi:

"Firma tanıtımları ve ünlü modacıların defileleriyle Türk tekstil sektörünün kalbi burada atarak, gövde gösterisi yapacağız. 30 yıldır fuarcılık yapıyorum, ikinci yılında bu kadar büyüyen bir fuar görmedim. Geçen yıl 75 olan katılımcı sayısı bu yıl 160'a çıktı. 4 bin 500 metrekareden 20 bin metrekarelik bir kullanım alanına çıktık. Çok büyük firmalara alanımız kalmadığı, dolduğu için yer veremedik. Sektör bu fuara fazlasıyla inanıyor. Geçen yıl fuara gelen 177 ziyaretçi firma sipariş verdi, ciddi bir geri dönüşüm elde edildi. Bu yıl fuar için Avrupa'da yayınlanan beş ciddi gelinlik dergisine ilanlar verdik. Avusturya, Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere'den 200 ziyaretçinin uçak biletlerini dahi yolladık. Ayrıca, İtalya'dan çok önemli altı firma yetkilisi gelecek. Önümüzdeki yıl katılımcı olarak katılmak üzere karar verecekler. Ciddi paralar harcadığımız bir fuar. Avrupalı üreticilerin de dikkatini çekiyor."

Geçen yıl ilki düzenlenen fuara 4 bin 700 ziyaretçi geldiğini belirten Doğan İşleyen şöyle devam etti:


"Gelinlik fuarları dünyanın her yerinde Pazar günleri açılır. Çünkü, cuma ve cumartesi günleri gelinlikçilerin mağazalarında en fazla müşteri ağırladıkları gündür. Bu sene ziyaretçi sayısının iki veya üç kat büyümesini bekliyoruz. Defile gerçekleştiren modacılarımız, firmalarımız büyük özen gösterdi. EGSD ve IF Konseyiyle çok güzel bir takım çalışması gerçekleştirdik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bu fuar için sınırsız bütçe verdi. Yabancı ziyaretçilerin kent ekonomisine katkısını önemsiyoruz. IF Weeding bir yıl içinde gerçekleştirdiği büyümeyle en büyük ihtisas fuarımız olan Mermer Fuarı'ndan sonra ikinci en büyük fuar konumuna geldi."

`KARA GELİN' TUĞÇE

İZMİR'de ikincisi gerçekleşen `IF Wedding Fashion İzmir 2'nci Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı', modacı Cengiz Abazoğlu'nun `CA Deluxe' adını taşıyan hazır giyim koleksiyonunun, ilk defa ünlü mankenlerce podyumda taşımasıyla başladı.

Kültürpark'taki Uluslarası İzmir Fuar Alanı 4 no'lu holde gerçekleşen defilenin koreografisini Uğurkan Erez yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 700 davetlinin izlediği organizasyonda 22'si gelinlik olmak üzere 57 parça kıyafeti Tuğçe Kazaz, Ebru Şallı, Pınar Altuğ, Çağla Şıkel, Hande Subaşı, Ece Sükan gibi mankenler tanıttı. Defilenin yıldızı ise İzmir'de doğup büyüyen Tuğçe Kazaz oldu. Evlendikten sonra Yunanistan'a yerleşen Tuğçe, giydiği mini elbise, mayokini ve kara gelinlikle alkış aldı. Podyumdaki rahatlığı gözlenen Kazaz'ın, sol bacağına yaptırdığı büyük dövme da dikkat çekti.









Haberin Devamı