Gazete Vatan Logo

İdam etmeye kıyamadılar

Uyuşturucu kuryeliğinden yakalanan Kolombiyalı manken Juliana Lopez Sarrazola bu suça verilen idam cezası yerine 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İdam etmeye kıyamadılar

Çin’in Guangzhou kentine uyuşturucu sokmak isterken geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yakalanan Kolombiyalı manken Juliana Lopez Sarrazola, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çin mahkemesi, 610 gram kokainle Guangzhou Baiyun Uluslararası Havaalanı’nda yakalanan 22 yaşındaki mankene ilişkin kararını, bir yıllık yargı sürecinin ardından verdi. Müebbet hapis ya da ölüm cezası alması beklenen Sarrazola’nın, 15 yıl hapis cezası alması hem Çin’de hem de Kolombiya’da şaşkınlıkla karşılandı. Çin’in güneyindeki Sanya adasında geçtiğimiz yıl düzenlenen ‘Miss World 2015’ güzellik yarışmasına katılması beklenen ancak ülkeye uyuşturucu sokmak nedeniyle tutuklanan Sarrazola, Sergio isimli bir adamın kendisini tehdit ettiğini, uyuşturucuyu Çin’e götürmezse ailesini öldüreceğini, bu nedenle de kokain kaçakçılığı yapmak durumunda kaldığını söylemişti.

Kolombiyalı efsanevi uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın da memleketi olan Medellin kentinden olan Sarrazola, ülkede geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ‘Miss Antioquia 2015’ güzellik yarışmasında birinciliği elde etmişti.

Haberin Devamı