Gazete Vatan Logo

İçimde birden fazla kadın var

Kanıt: Ateş Üstünde dizisi ile tanıdığımız oyuncu Başak Güröz, “Birbirine çok zıt karakterleri oynayarak kendimi farklı yönlerden keşfetmek istiyorum”diyor.

İçimde birden fazla kadın var

Oyunculuk hikayeniz nasıl başladı ?

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunuyum. Çocukluk yıllarımdan itibaren sahnede olmayı hep çok sevdim.Üniversite de okurken aynı zamanda Antalya Şehir Tiyatrosu’nda oynuyor ve konservatuarda oyunculuk eğitimi alıyordum. Üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul’a geldim ve burada kamera önü oyunculuk eğitimi almaya başladım. Daha sonra aynı sene içinde farklı markaların reklamlarında oynadım ve daha sonra Kanıt: Ateş Üstünde projesine dahil oldum.

Tiyatro ayrı bir heyecan

Tiyatro eğitimi de aldınız. Tiyatro hayatınızın neresinde ?
Tiyatro çok farklı bir heyecan, tam anlamıyla seyirciyle birlikte anın içinde olmak bu nedenle beni her zaman heyecanlandırıyor.
Başarının ne kadarını yeteneğe ne kadarını şansa bağlıyorsunuz ?
Yetenekli olmak yürüdüğünüz yolda size iyi bir yol gösterici ama doğru zamanda doğru yerde olmak bence şansla ilgili.
Reklamlarda da oynadınız nasıl bir deneyimdi ?
Reklamlar benim için ilk kamera önü deneyimiydi, çok eğlenerek içinde olduğum bir süreçti.
Duygusal ve korumacıyım
Dışarıdan kendinize baktığınızda nasıl bir kadın görüyorsunuz ?
Hayatta hedeflediğim şeylere ulaşmamı sağlayan kontrollü bir hırsım var. Zorluklar karşısında asla pes eden bir tavrım yoktur. Sevdiğim insanlar söz konusu olunca onları korumak için yapamayacağım şey de yoktur. Aile kavramı benim için en önemli değerdir. İçimde aslında birden fazla kadın var; bir yanım daha duygusal ve korumacıyken diğer bir yanım daha hırslı, dik ve inatçı.
Midnight in Paris’i yaşamak isterdim
İçinde yaşamak istediğiniz bir film ve gerçek hayatta olmak istediğiniz bir karekter var mı ?
Woody Allen’ın “Midnight in Paris” filmini yaşamak isterdim. Bir ulaşım aracına binip yıllar öncesine gitmek ve dünya tarihine ismini bırakmış sanatçılarla sohbet etme fikri gerçekten büyüleyici..
Zor bir insan mısınız? Arkadaşlarınızdan, karşı cinsle olan ilişkilerinizden neler beklersiniz ?
Bazen dünyanın en anlayışlı en uyumlu insanı da olabiliyorum ama inanmadığım ve bana yanlış gelen bir şey varsa asla sessiz kalamıyorum. Sevdiğim insandan ve arkadaşlarımdan beklediğim şey dürüstlük, saygı ve empati.
Eğitim almaya devam ediyor
Bundan sonraki projeleriniz nelerdir ?
Oyunculukla ilgili eğitim almaya devam ediyorum şu an. Deniz Erdem hocamdan ders alıyorum. İnandığım işlerde yer almak istiyorum. Hedeflerimin içinde bir dönem projesinde yer almak var.
“Komedi oynamak ve insanları güldürmek” zor der oyuncular. Siz neler söylemek istersiniz?
Tiyatroda ilk oyunum komediydi. Komedi yaparken siz eğleniyorsanız seyirci de eğleniyor. Komedi yaparken kendi enerjinizi de yükseltiyorsunuz.
Komedi mi drama mı?
Dramaya daha yatkın olduğumu düşünüyorum ama bir oyuncu olarak her ikisini de oynamak farklı birer deneyim olur.
Oynamak istediğiniz hayalini kurduğunuz bir karakter var mı?
Oyunculuk kariyerim boyunca mutlaka tarihi bir karaktere hayat vermek, o karakterin yansımalarını kendimde gözlemlemek istiyorum. Bence tarihi bir karaktere hayat vermek iki ruhun birleşmesi gibi bir şey..
Aşka bakış açınız nasıl?
Aşk zamanı durduran bir şey bence.. Birbirine çok aşık ve 30 senedir birlikte olan bir anne ve babanın çocuğuyum. Onlar aşkı o kadar güzel yaşadılar ki benim rol modelim oldular. Aşk hem eş hem dost olabilmektir bence..

Haberin Devamı