Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumundan her an haberiniz olsun!

İBB trafik durumunu anlık olarak takip edebilirsiniz. İBB trafik durumunu internet üzerinde yer alan yoğunluk haritaları ile takip etmek mümkündür. İBB trafik durumu uygulamasına ilişkin daha fazla bilgi haberimizde yer almaktadır.

İBB trafik durumundan her an haberiniz olsun!

Ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri de trafik sorunudur. Bu belki de her şehirde olmasa da çoğu şehirde ciddi bir problem teşkil etmeye başlamış durumdadır. Vatandaşların açısından konuyu değerlendirecek olursak herkes kendine göre haklı bulunmaktadır. Çünkü artık her vatandaşın da aynı zamanda sahip olduğu özel araçlar ile bu sorun gün geçtikçe bir kaosa dönüşmektedir. Herkesin kendine özel araç alma isteği gidecek oldukları yerlere daha konforlu ve de daha kolay bir ulaşım sağlama amacındandır. Ancak bu durum bazı olumsuzluklarda meydana getirmiştir. Şöyle ki bir ailede olan bir araba ve motor ortalama olarak hesaplanırsa hava kirliliği başta olmak üzere daha pek çok alanda bizleri olumsuz etkiler. Vatandaşlar olarak bizlerin bu durum karşısında yapabileceği çok da fazla bir şey yoktur. Yollarda hele ki bir çevirme, trafik kontrolü ile karşılaştığınız takdirde ulaşmak istediğiniz yere ulaşmanızın mümkünatı yoktur. Bu nedenle vatandaşlar trafik konusunda şikayet etse de bunun önüne ne yazık ki geçilememektedir.

Haberin Devamı

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizde trafik sorunu en büyük olan şehir İstanbul’dur. İBB trafik durumu hakkında bu yazımızda bilgilere ulaşabilirsiniz. İBB trafik durumu haritasında yer alan trafik ölçüm sistemleri tarafında Trafik Kontrol Merkezi’ne ile itilmiş olan anlık trafik bilgileri doğrultusunda yoğunluk verileri ve otomatik yoldayım meteorolojik gözlem sensorları tarafından alınmakta olan veriler doğrultusunda ki bilgileri sizlere bu yazımızda aktaracağız. Altyapı çalışmalarına ait bilgiler aynı zamanda işlenerek sayısal trafik yoğunluk haritası üzerinde sizlerin hizmetine sunulmaktadır. Oluşturulmuş olan bu haritada web aracılığı ile yayımlanarak yolcuların ve sürücülerin konforlu ve ekonomik bir seyahat yapabilmeleri sağlanmaktadır. Daha sonrasında ise güzergâhları yönlendirilmeleri ve seyahat planlarını bu doğrultuda yapabilmektedir. Trafiğe çözüm olamayan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi sürücülerin ve yolcuların mağdur olmaması için böyle bir uygulamayı hizmete sunmuştur. Bu uygulama sayesinde sürücüler trafiğe çıkmadan önce yol durumunu trafiğin durumunu öğrenebilir. İnternet üzerinden giriş yapabileceğiniz bu uygulama sayesinde hangi yollarda trafiğin yoğun olduğunu, hangi yolların trafiğe kapalı olduğunu hangi yolların rahat olduğunu öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden kullanabileceğiniz bu uygulamayı cep telefonunuza indirerek de kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden kullanmak için trafik kontrol merkezi olarak adlandırılan bu hizmet belediyeye ait internet sitesinden ulaşılabilmektedir. İBB resmi internet sitesine giriş yaparak İBB trafik yoğunluğu hakkında bilgi sahibi olabilmenizi sağlamaktadır. İBB trafik kontrol merkezinin cep telefonu uygulaması da bulunmaktadır. Akıllı cep telefonlarınızda bu uygulamayı telefonunuza indirerek trafikteyken trafiğin durumu hakkında bilgiler edinebilirsiniz ve yolculuğunuzu ona göre şekillendirebilirsiniz.

Haberin Devamı