Gazete Vatan Logo

İBB trafiğine ait yoğunluk durumunu internetten takip etmek mümkün!

İstanbul ilimizde ikamet eden vatandaşlarımızın en çok şikayet ettiği ve zor durumda kaldığı olaylardan biri trafik yoğunluğudur. Trafik yoğunluğu yüzünden İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul Trafik Denetleme Büro Amirliği İBB trafik durumu adlı bir uygulamayı kullanıma sunmuştur. Sizde İBB trafik durumu uygulamasını kullanarak gidecek olduğunuz istikamet üzerindeki trafik durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İBB trafiğine ait yoğunluk durumunu internetten takip etmek mümkün!

Büyük şehirlerde yaşayan insanlarımızı en çok etkileyen durumlar arasında ulaşım zorluğu vardır. Bu ulaşım zorluğundan kast edilen olay araç yoğunluğudur. Kara yolları üzerinde araç yoğunluğu ne kadar fazla olursa trafik sorunu bir hayli büyük olur. Bu sorun daha çok nüfusu kalabalık illerimizde gerçekleşmektedir. Nüfusu kalabalık il denince akla ilk gelen ilimiz İstanbul’dur. İstanbul coğrafi konumu ile, iş imkanları ile hatta ve hatta turistik yapısı ile bir çok insanı barındırmaktadır. Bu da kalabalıkla birlikte bazı sorunları gün yüzüne çıkarmaktadır. En çok şikayet edilen hadiseler arasında trafik sorunu bulunmaktadır. Çünkü her vatandaş kendi aracı ile ulaşımını sağlamayı denediği için kara yollarında sıkışıklıklar meydana gelmektedir.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bunun sonucunda da insanlar işlerine, öğrenciler okullarına, hastalar hastanelere gitmekte güçlük çekmektedir. Sizin de tahmin ettiğiniz üzere trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı saatler mesai başlangıcı, mesai bitişi ve hafta sonlarıdır. Bu zaman dilimi içinde trafik yoğunluğu İstanbul caddelerinde kendini göstermektedir. Ancak İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul Trafik Denetleme Büro Amirliği birlikte çalışarak İBB trafik durumu uygulamasını vatandaşlarımıza sunmuştur. Bu İBB trafik durumu uygulaması sayesinde trafik sorunu biraz olsun azalmış durumdadır. Çünkü sistem işleyiş amacı ile vatandaşları trafik yoğunluğunun az olduğu yollara doğru yönlendirmektedir.

Haberin Devamı

İBB trafik durumu uygulamasını kullanan vatandaşlarımıza iki farklı yollardan trafik durumu hakkında bilgi verilmektedir. Bu yollardan biri halka açık olan Mobese kameralarıdır. Bu mobese kameraları sayesinde vatandaşlarımız trafik yoğunluğu hakkında bilgi sahibi olarak gidecek oldukları güzergahları kendileri belirleyebilecektir. Bir diğer uygulama ise ısı haritasıdır. İBB trafik durumu uygulamasının ısı haritası sayesinde de trafik hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Isı haritası tarafından kırmızı ile gösterilen bölgeler de trafik oldukça yoğundur. Sarı renk ile gösterilen bölgelerde ise trafik birazda daha sakin ama yine de yoğundur. Yeşil ile gösterilen bölgeler ise trafiğin sorunsuz ve rahat bir şekilde ilerlediği bölgeler olarak bilinmektedir. Sizde İstanbul ilimizde ikamet ediyor ve trafik sorunundan şikayet ediyorsanız. Yola çıkmadan önce ister akıllı telefonunuzdan İster bilgisayar üzerinden internet arama motorunuza İBB trafik durumu yazmanız halinde İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin ve İstanbul Trafik Denetleme Büro amirliğinin ortak sunmuş oldukları resmi siteye giriş yaparak ister halka açık olan mobese kameraları ile isterseniz de teknoloji ile bizlere sunulan ısı haritası ile gidecek olduğunuz güzergahın trafik durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı