Gazete Vatan Logo

Hüsnü Mübarek beraat etti!

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mübarek'in, "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davanın reddine, "yolsuzluk" suçlamasıyla yargılandığı davada ise beraatine karar verildi. Mübarek ile oğulları Ala ve Cemal'in "rüşvet aldıkları" suçlamasıyla yargılandığı dava, zaman aşımı gerekçesiyle düşürüldü

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in, "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davanın reddine, "yolsuzluk" suçlamasıyla yargılandığı davada ise beraatine karar verildi.

Kahire'nin doğusundaki Polis Akademisinde görülen duruşmada, Mübarek'in, "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davanın reddine, düşük fiyatla İsrail'e gaz ihraç ederek "yolsuzluk" yaptığı suçlamasıyla yargılandığı davada ise beraatine karar verildi.

Mahkeme ayrıca, Mübarek ile oğulları Ala ve Cemal'in "rüşvet aldıkları" suçlamasıyla yargılandığı davanın ise zaman aşımı gerekçesiyle düşürülmesine karar verdi.

Mübarek döneminin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısı da 25 Ocak 2011 devriminde "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Mısır yasalarına göre, söz konusu kararlara 60 gün içinde itiraz edilebiliyor.

DAVA BAŞLADI

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısının, "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması başladı.

Haberin Devamı

Duruşmaya tekerlekli sandalyeyle katılan Mübarek, oğulları Ala ve Cemal ile aynı demir kafeste yer alırken, dönemin İçişleri Bakanı Adili ve 6 yardımcısının ise başka bir kafese konulduğu görüldü.

Öte yandan, Mübarek destekçileri ile 25 Ocak 2011 devriminde hayatını kaybedenlerin yakınları, duruşmanın yapıldığı bina önünde toplandı.

Davanın görüldüğü Kahire'nin doğusundaki polis akademisi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.