Gazete Vatan Logo

Hükümetten Twitter'a rest!

Sanayi Bakanı Fikri Işık, "Twitter hukuki temsilci edinir ve bireysel hesapları bloke etmeyi kabul ederse Twitter krizi çözülebilir" dedi.

Hükümetten Twitter'a rest!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık İstanbul Sanayi Odası’nda yapılan Otomotiv Sanayi Derneği Genel Kurul Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Twitter yasağıyla ilgili sorulara muhattab olan Bakan Işık, "Twitter’in engellenmesiyle ilgili durum, tamamen hukuki bir durum" dedi. Işık açıklamasını şöyle sürdürdü: "Twitter’da kişilik haklarına , özel yaşamın ihlaline yönelik mahkemelerin verdiği kararların uygulanmasına yönelik Twitter’in Türkiye’de herhangi bir muhatabı yok. Dolayısıyla Twitter’dan ısrarla istenen "buraya bir hukuki muhatap koyun ve herhangi bir mahkemenin verdiği kararı uygulayacak bir muhatap bulalım". Bu muhatap bulunsaydı ve mahkemelerin bireysel olarak verdiği erişimi engelleme kararını Twitter sadece o kişinin hesabını engellemeyi yapmış olsaydı, öyle genel bir engellemeye gidilmeyecekti. Yani bizim beklediğimiz Twitter’dan Türk hukuk sistemine saygıdır. Bunun dışında amaç yok. Esas olan özgürlüktür. Şuanda da bildiğim kadarıyla Twitter yetkilileriyle görüşmeler devam ediyor. Bir muhatap oluşturulursa hemen erişime açılacak.

YOUTUBE'DA YAŞAMIŞTIK

Daha önce biliyorsunuz biz bunu Youtube’da yaşadık. Atatürk’e hakaret içerikli videoların yayınlanmasının mahkeme kararıyla durdurulması istendi. Youtube durdurmadığı için erişim engellenmişti. Şimdi benzer bir durumla karşı karşıyayız, ama zannediyorum sorun çözülüyor. Twitter Türkiye’de bir temsilciyle mahkemelerin verdiği kararları uygulamaya yönelik taahhüt verdiği an, engelleme ortadan kalkar. Bizim amacımız özgürlüklerin kısıtlanması değil, hukukun işlemesinin sağlanması.

ANKARA'DA KRİTİK GÖRÜŞME

Öte yandan sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın avukatı Gönenç Gürkaynak'ın, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB) erişimin engellenmesiyle ilgili mahkeme kararlarına ilişkin görüşme yaptığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Twitter'ın Türkiye'deki avukatı Gürkaynak, TİB yetkilileriyle bir araya geldi.

TİB'DEN AYRILDI

TİB yetkilileriyle bir araya gelen Twitter'ın Türkiye'deki avukatı Gürkaynak, TİB'den saat 16.00'da ayrıldı.

Haberin Devamı