Gazete Vatan Logo
Magazin Hollywood'u karıştıran araştırma!

Hollywood'u karıştıran araştırma!

Kadın ve erkek oyuncular arasındaki ücret uçurumu tartışmalarına şimdi de 'replik' eşitsizliği eklendi. Hollywood'da kadın oyuncuların filmlerdeki replik oranının sadece yüzde 22 olduğu ortaya çıktı.

Hollywood'u karıştıran araştırma!

İsrailli oyuncu Natalie Portman'ın, Hollywood'da süregelen cinsiyet temelli ayrımcılığı dile getiren kadın oyuncuların arasına katılması üzerine beyazperdede kendilerine daha az diyalog yazılan ve bu nedenle erkek oyunculardan az ücret alan kadın oyuncuların maruz kaldığı eşitsizlikler yeniden gündeme geldi.

Portman, geçen hafta Marie Claire'in İngiltere'de yayınlanan dergisine yaptığı açıklamada, 'Bağlanmak Yok' filminde başrolleri paylaştığı oyuncu Ashton Kutcher'ın kendisinden 3 kat fazla repliği olduğu için 3 kat fazla ücret aldığını açıklamıştı. Polygraph adlı sitenin yayınladığı bir araştırma da, erkeklerin filmlerde kadınlardan daha fazla repliğinin olduğunu ortaya koydu.

Yaklaşık 2 bin filmin incelendiği araştırmaya göre, kadın oyuncuların erkeklerden fazla repliğe sahip olduğu film oranı sadece yüzde 22. Erkeklerin kadınlardan daha fazla repliğe sahip olduğu filmlerin oranı ise yüzde 78.

'The Revenant' (Diriliş) filmindeki erkek replikleri yüzde 100. 'Gloria' filmi cinsiyetler arası replik dağılımı eşit olan nadir filmlerden. 'Alice in Wonderland' (Alis Harikalar Diyarında) filmindeki kadın repliği ise yüzde 65.

Haberin Devamı