Gazete Vatan Logo

Hızlı, Öfkeli ve ‘Neşeli’

Hızlı, Öfkeli ve ‘Neşeli’

Dakika başına bir patlama, bol testosteron, arabadan arabaya atlamalar, uçan arabalar, seksi kadınlar. Hızlı ve Öfkeli tam bir erkek filmi! Ama eğer siyaseten doğruculuğu bir kenara bırakırsanız, serinin en eğlenceli bölümünü ve finalini izlemeye hazır olun. Vin Diesel'in sempatik karizmasının merkezde olduğu filmde yaşayacağınız vertigolara ve panik ataklara 100 dakika boyunca bir an bile ara verme fırsatınız olmayacak.

Hızlı ve Öfkeli'de olay örgüsünün pek önemi yok ama gizli bir teşkilata çalışan kötü adam ve ordusuna karşı bizim hızlı, öfkeli ve neşeli ekibimizin mücadelesini izliyoruz. Bunu izlerken arabayla uçaklardan atlıyor ve paraşütün açılması için dua ediyor, Abu Dabi kulelerinin birinden ötekine freni olmayan arabalarla uçuyor ve uçurumdan hızla düşen otobüsten karaya atlıyoruz.

Bu saçma ama bir o kadar eğlenceli dünyaya filmin finalinde hayatın trajedisi sert bir dokunuşta bulunuyor ve 2013 yılında filmin çekimleri devam ederken araba kazasında ölen, filmin ana karakterlerinden Paul Walker'ın önceki performanslarıyla yapılan montaj insanın boğazını düğümlemeye yetiyor.

Haberin Devamı

Teksas Katliamı: Benzerlerinden Sakınınız

1974 yılında ilk kez gösterildiğinde korku filmi türünde mütevazi bir bütçeyle devrim yapıp, türün kalıplarını sarsan Teksas Katliamı restore edilmiş yeni kopyasıyla vizyonda. Teksas Katliamı, diğer adıyla 'Teksas Kasabı', 'teen slasher' denilen gençlerin sırayla, işkenceyle öldürüldüğü korku/dehşet sinemasının alt türlerinden. Film ilk gösterildiğinde fenomen olmuş, bir çok ülkede gösterimi yasaklanmıştı. Teksas Katliamı bu türde açtığı, yolda rakip tanımadığı gibi 40 yıl sonra huzurlarımıza getirilen orjinaliyle türün fanları arasında büyük heyecan yarattı. Zira Teksas Katliamının benzerleri son 40 yıl içinde yapılmaya çalışıldı ama hiç biri o amatör ruhla yapılmış orijinal filmin tadını vermedi. Teksas Katliamı 1950'lerin Amerika'sında korku salan bir seri katilin hikayesinden ilham alınarak filmleştirildi. Hikaye Teksas taşrasında bir grup arkadaşın dede çiftliğini ziyaret için çıktıkları yolculukla açılıyor. Dede çiftliğinde vahşet zembreğinden boşalıyor ve birer birer gençler kurban verilmeye başlanıyor. Filmin gerilim dozunun tavan yapmasının en önemli sebebi 'leatherface' diye anılan, suratı insan derisi ile kaplı katilin kimliği ve motivasyonuna dair yarattığı gizem. Hiç bir karaktere bir türlü güvenmediğimiz, final sahnesi sonrası bile katilin gizeminin tam olarak çözülemediği filmin başarısı kesintisiz olarak merak ve gizemli gerilimi arttırmasında.

Haberin Devamı

DİĞER FİLMLER

Münafık

Y: Özkan Aksular

O: Levent Sülün, Zeynep Okan, Balım Gaye Bayrak, Özer Arslan

2015 Türkiye Drama

Şans Ayağıma Geldi (The Cobbler)

Y: Tom McCarthy

O: Adam Sandler, Dustin Hoffman, Steve Buscemi, Method Man

2014 ABD imdb: 5,8 Komedi

Aşkopat

Y: Haydar Işık

O: Doğuş, Afrikalı Ali, Yıldız Asyalı, Teoman Gelmez

2015 Türkiye Komedi

Figüran

Y: Tolga Çetin

O: Ceyhun Fersoy, Serenay Aktaş, Ferdi Kurtuldu, Erdal Cindoruk

2015 Türkiye Komedi