Gazete Vatan Logo

Hitit Prensi’nin yüzüğü satılırken yakalandı

Dünyada bir örneği olmayan ve Sivas Müzesi’nde sergilenen Hitit Prensi’ne ait mühür yüzük, İstanbul’da 10 milyon dolara satılmak istenirken operasyonla ele geçirildi. Yüzüğün müzede sergilenen orijinaliyle değiştirildiği iddia ediliyor

Hitit Prensi’nin yüzüğü satılırken yakalandı

Hitit prenslerinden birine ait olduğu ve aynı zamanda da mühür olarak kullanıldığı düşünülen mühür yüzüğün İstanbul’da Yahudi bir iş adamına 10 milyon dolara satılacağı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Aracılarla yapılan pazarlık sonucunda yüzük için 6 milyon dolarda anlaşıldığı öğrenildi.

Satıcı vale

Operasyon için düğmeye basan Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, yüzüğü satmaya çalışan ve valelik yaptığı belirtilen S.Y.’yi suçüstü yakaladı. Operasyon sonrasında ele geçirilen yüzük ise incelenmek üzere İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne gönderildi. Yapılan incelemelerde 16.20 gram gelen yüzüğün saf altından yapıldığı ve müzedekiyle gramı gramına aynı olduğu tespit edildi. Figürlerin özellikle detaylıca incelenip yapıldığı belirtilirken, yüzüğün mürekkeple mühür basıldığında lekesiz baskı vermesi uzmanların kafasını karıştırdı. Sivas Müzesi’yle irtibata geçen uzmanlar, hangisinin gerçek hangisinin imitasyon olduğunu araştırıyor. Yüzüğün Sivas Müzesi’ndeki sergilenen yüzükle değiştirildiği iddia ediliyor.

Haberin Devamı