Gazete Vatan Logo

Hırsızlara rağmen rafineriden altın şov

2011 yılında 600 bin euroluk zümrüt kolyenin çalınmasıyla gündeme gelen İstanbul Jewellery Show, 10 Mart’ta kapılarını açıyor. 1.250 şirketin katılacağı fuarda bu yıl İstanbul Altın Rafinerisi, 25 milyon lira değerinde 200 kilo külçe altını sergileyecek

Hırsızlara rağmen rafineriden altın şov

Dünyanın 5’nci büyük mücevher fuarı İstanbul Jewelry Show, Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda dünyadan önemli alıcıları ve sektör profesyonelini bir araya getirecek. 31 yıldır UBM Rotaforte tarafından düzenlenen ve CNR Expo’da 10-13 Mart tarihleri arasında açık kalacak olan fuara yerli ve yabancı 1.250 şirket katılacak. 30 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuar, geçtiğimiz yıllarda yaşanan yüzbinlerce euroyu bulan hırsızlık olaylarına karşı ekstra güvenlik önlemleriyle kapılarını açacak.

Fuarın bu yıl en çok ilgi gören standlarından birini İstanbul Altın Rafinerisi kuracak. Rafineri, fuarda bir ilke imza atarak bu yıl tam 25 milyon lira değerinde 200 kilo külçe altını standında sergileyecek.

Kalaşnikoflu koruma olacak

Önceki yıllarda 3. Boğaz köprüsü, Rumeli Hisarı gibi gibi konseptlerle fuara katılan İstanbul Altın Rafinerisi’nin 25 milyon liralık altınları Kalaşnikoflu özel korumaların eşliğinde ziyaretçilerle buluşturacak. Bu arada fuarın bir diğer ilginç ürünü ise 18 ayar altından bayan el çantası olacak. Çantanın üstünde özel işlemeli, pırlanatalı farklı figürler yer alacak. Çanta için yaklaşık yarım kilo altın ve pırlanta kullanılacak. Çantanın değeri ise 100 bin TL olacak.

Haberin Devamı

Öte yandan fuara Arap ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından alıcılar katılacak. Geçen yıl Mart ayında yapılan İran, Suudi Arabistan, BAE, Tunus, Cezayir, Fas, Hindistan, İsrail, İtalya, Almanya, Azerbaycan, Kırgızistan başta olmak üzere 111’i aşkın ülkeden 30 bine yakın kişi katıldı. Fuarın 2015 yılında 3 milyar doları aşan Türkiye mücevher ihracatına yüzde 80 oranında katkı sağladığı ifade ediliyor.

Altın tarihi rekorunu kırdı

Dolar kurundaki sakin seyre karşın altının ons fiyatındaki yükseliş eğiliminin devam etmesi, altının gram fiyatının tarihi zirvesini 119.50 liraya taşımasına neden oldu. Önceki güne 116.68 lira seviyesinden başlayan altının gram fiyatı, uluslararası piyasada altının ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle günü 118.33 liradan tamamlamıştı. Altının ons fiyatı yüzde 2’yi aşan yükselişinin ardından dün de 1.272.59 dolar ile 2 Şubat 2015 tarihinden bu yana en yüksek seviyesini gördü. Analistler, altının ons fiyatında 1.255 doların üzerinde kalındığı sürece 1.300 dolar direncinin gündeme gelebileceğini ifade ediyor.

Haberin Devamı

600 bin euroluk kolyeyi çaldılar

CNR Expo’da 2010 yılında 100 bin euroluk takıları çalan soyguncular yakalanmadan, 2011’de de 600 bin euro değerinde gerdanlık çalındı.2011 yılında İstanbul Mücevher Fuarı İstanbul Jewelry Show’a katılan Zela Kuyumculuk’un standına 2’si kadın 3 kişi geldi. İddiaya göre 2 kadın stantta bulunan diğer mücevherle ilgili bilgi almak bahanesiyle stant görevlilerini oyalarken, diğer kişi üzerinde 125.72 karat zümrüt ve 99.52 karat pırlanta bulunan 600 bin euro değerindeki gerdanlığın bulunduğu camekanı açıp mücevheri aldı. Şüpheliler gerdanlıkla kaçmayı başardılar.