Gazete Vatan Logo

Hintli mühendise fidye işkencesi!

İstanbul’a kız arkadaşını ziyarete gelen Hindistanlı makine mühendisi Suni S., beş kişilik çete tarafından kaçırıldı. Suni S.’ye işkence edip 84 bin dolar fidye isteyen zanlılar yakalandı

Hintli mühendise fidye işkencesi!

Hindistan’da bir bürokratın oğlu olan makine mühendisi Suni.S., Hintli bir kız arkadaşının daveti üzerine 18 Ekim’de İstanbul’a geldi. Arkadaşının sevgilisi olan Hintli Ravinder S.’nin evinde kalan genç mühendis bir süre sonra ayrı ev tutmak istediğini söyledi. İddialara göre Hintli mühendise yardımcı olacağını söyleyen ev sahibi Hintli Ravinder, genç adamı Pakistanlı Adnan Selim’e (23) yönlendirdi. Adnan Selim, 30 Kasım 2017 günü Suni S.’yi yanına alarak eşya bakma bahanesiyle Arnavutköy’de bir eve götürdü. Burada evin bodrumuna kapatılan Hintli mühendisi darp edilirken ailesinden de 84 bin dolar fidye istedi. Bunun üzerine aile, Hindistan’daki konsolosluk aracılığıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Asayiş Şube Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi eve baskın düzenledi. Dört Pakistanlı ve olayı organize eden Hindistanlı Ravinder yakalandı. Kurtarılan genç, önce hastaneye götürüldü. Tetkiklerin yapılmasının ardından emniyete getirildi. Burada Hindistan Konsolosluk yetkilisine teslim edildi. 5 kişilik çete emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları adliyede tutuklandı.

Haberin Devamı

Suriyeli kuyumcuyu bu halde buldular

Mardin’in Ömerli ilçesinde kuyumculuk yapan Suriye uyruklu bir kişi kaçırıldı. Mobese görüntülerini inceleyen polis, Artuklu ilçesine bağlı Kabala Mahallesi’nde olduğunu tespit etti. Operasyon düzenleyen polis, arazide terk edilmiş bir pikap bulunduğunu tespit etti. Pikapta arama yapan polis, elleri, ayakları ve ağzı koli bandı ile bağlı Suriyeli kuyumcuyu kurtardı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.