Gazete Vatan Logo

Hillary’yi ateşe attı

ABD’de başkanlık seçimlerine 10 gün kala, Hillary Clinton’ın baş danışmanı Huma Abedin’in 15 yaşındaki çocuğa tacizden yargılanan eşinin bilgisayarından çıkan Clinton’a ait mailler FBI’ı harekete geçirdi. FBI Başkanı ‘Hillary dosyası yeniden açıldı’ dedi

Hillary’yi ateşe attı

ABD’de siyasetin bir numaralı gündemi her geçen gün Beyaz Saray’a biraz daha yaklaşan Hillary Clinton için FBI tarafından yapılan açıklama oldu. FBI, daha önce devlet sırrı niteliğindeki gizli bilgileri, kendisine ait olan özel mail adresinden paylaştığı için hakkında soruşturma açılan Hillary Clinton için ‘davayı gerektirecek bir durum yok’ açıklaması yapmıştı. Ancak FBI Başkanı James Comey yeni açıklamasıyla ABD’de seçimlere 10 gün kala siyasete adeta bomba attı. Comey, Clinton’a yönelik soruşturma dosyasını ilgilendirecek yeni yazışmalara ulaştıklarını ve soruşturmanın ‘yeniden açıldığını’ duyurdu. FBI Başkanı ABD Kongresi’ne hitaben yazdığı mektupta, ‘henüz yazışmaların kayda değer olup olmadığını bilemediklerini ve bu ek çalışmanın ne kadar süreceğini öngöremediğini’ söyledi.

Binlerce yazışma

Bu son dalgadaki binlerce e-posta, Clinton’ın baş yardımcısı Huma Abedin’in boşandığı eşi, eski Temsilciler Meclisi Üyesi Anthony Weiner’a yönelik ayrı bir soruşturma sırasında ortaya çıktı. Huma Abedin ve Anthony Weiner’a ait elektronik cihazlar, FBI tarafından, Anthony Weiner’ın North Carolina’da 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel içerikli e-postalar gönderdiği iddiası üzerine açılan soruşturma sırasında ele geçirilmişti. Clinton’ın soruşturmasını etkileyebileceği düşünülen ve bu cihazlarda bulunan yazışmaların “devlete ait gizli bilgiler içerip içermediği” kontrol edilecek.

Haberin Devamı

ABD’de yine manşetlerde

New York Belediye Başkanlığı’na aday olan Weiner’ın biri 15 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere birçok kadına kendi çıplak görüntüsünü ve cinsel organının fotoğrafını gönderdiği ortaya çıkmıştı. Weiner’ın eşi Huma Abedin, geçtiğimiz Ağustos ayında Weiner’dan ayrılma kararı aldığını açıklamıştı. Weiner’ın 2013 yılında patlayan ‘sexting’ skandalının 3 yıl sonra Hillary Clinton’ın başkanlık hayallerine darbe vurma ihtimali dün ABD basınının tümünde manşetlere çıktı.

Meydan okudu: ‘Hemen açıklayın’

ABD’nin Demokrat Başkan adayı Hillary Clinton FBI’dan (Federal Soruşturma Bürosu), bakanlık dönemindeki e-posta kullanımıyla ilgili hakkında neden yeniden soruşturma açıldığını açıklamasını istedi. Clinton, ‘Amerikalıların bu konuda bütün gerçekleri derhal öğrenmeyi hak ettiğini’ söyledi. Clinton, yeni verilerin FBI’ın soruşturmayı kapatma kararını değiştirmeyeceği ve hiç kimsenin cezalarla karşı karşıya gelmeyeceğinden emin olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Watergate benzetmesi

Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump ‘yaşananların ülkede Watergate’ten bu yana en büyük siyasi skandal olduğunu’ belirtti. Trump, ‘Umarım bu kez adalet yerini bulur’ dedi.