Gazete Vatan Logo

Hillary rahatladı Trump ise öfkeli

ABD’de tarihi öneme sahip başkanlık seçimleri bugün yapılıyor. Son anketlerin önde gösterdiği Hillary Clinton, seçime 24 saat kala FBI’dan rahatlatan haberi aldı. Mail skandalında aklandı. Trump ise bu duruma tepkili

Hillary rahatladı Trump ise öfkeli

ABD’de Obama’nın koltuğunu devredeceği yeni başkan için seçimlere bir gün kala FBI, ABD başkan adayı Hillary Clinton’a ait e-postalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını açıkladı. Böylece Demokratlar’ın adayı Clinton rahat bir nefes aldı. Cumhuriyetçi aday Donald Trump ise ‘FBI birkaç günde nasıl 650 bin maili inceledi?’ diyerek bu duruma tepki gösterdi. Trump, rakibi Hillary Clinton’ı bu suçlamalarla ilgili temize çıkaran FBI’ı “yolsuzlukla” suçladı. “Clinton şu anda hileli bir sistem tarafından korunuyor. Bunu çok uzun zamandır söylüyorum” diyen Trump, şöyle devam etti: “Hillary Clinton suçlu. Bunu kendisi de biliyor, FBI da. Halk bunun farkında ve artık, 8 Kasım’da sandıklarda adaleti getirmek Amerikan halkına bağlı.”

‘Gece gündüz çalıştık’

Dışişleri bakanlığı döneminde e-postalarını kişisel hesabından gönderen Hillary Clinton hakkında soruşturma açılmış, Temmuz ayında Demokrat adayın bu davranışının tedbirsizlik olduğu fakat suç teşkil etmediği açıklanmıştı. FBI Direktörü James Comey ise, “FBI’ın araştırmacı ekibi gece gündüz çalışarak, çok sayıda e-postayı inceledi. Bu süreçte Clinton’ın dışişleri bakanı olduğu dönemde yaptığı tüm yazışmaları inceledik” ifadelerini kullandı. Trump, FBI’ın açıklamasının ardından Pazar günü Minnesota’da yaptığı konuşmasında “Clinton bu çarpık düzen tarafından korunuyor. Onun başkan adayı olmasına bile izin verilmemeliydi” demişti.

Haberin Devamı

50 değil 11 eyalet sonucu belirleyecek

ABD’de tüm başkanlık seçimlerinde Ohio, Florida, Iowa gibi 11 kritik eyalet seçim sonucunu belirleyen yerler oluyor. 50 eyaletin yaklaşık 39’unda zaten yıllardan beri aynı parti seçimleri kazandığı için Cumhuriyetçiler’in kalesi olan Teksas, Demokratlar’ın kalesi olan New York gibi eyaletlerde kimse seçim sonucunu merak etmiyor. New York Times’ın hazırladığı seçim modeline göre Trump’ın seçimleri kazanıp başkan olabilmesi için şu anki duruma göre kritik eyaletlerin tamamında seçimi kazanması, aynı zamanda Demokratlar’ın kalesi olan bir eyaleti de kendi lehine çevirmesi gerekiyor. Bu nedenle New York Times, ABD seçimini yüzde 86 ihtimalle Hillary Clinton’ın kazanacağını öngördü.

Haberin Devamı

Avrupa Hillary diyor

Sputnik’in yaptığı araştırmaya göre Fransızların yüzde 56’sı, İspanyolların yüzde 55’i, İtalyanların yüzde 53’ü, Almanların yüzde 50’si, Polonyalıların yüzde 47’si ve İngilizlerin yüzde 36’sı ABD’nin yeni başkanı olarak Hillary Clinton’u görmek istiyor. Buna karşılık ‘ABD’nin yeni başkanı olarak kimi görmek isterdiniz?’ sorusuna İspanyolların yüzde 3, Almanların yüzde 4, Fransızların yüzde 5, Polonyalıların yüzde 6, İtalyanların yüzde 8 ve İngilizlerin yüzde 10’u ‘Donald Trump’ yanıtını verdi.

‘Trump Sevdalısı’ Türkler kapıda kaldı!

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde kurulan ‘Trump Sevdalıları’ adlı sayfanın üyeleri, Trump AVM’de etkinlik düzenlemek istedi. Donald Trump destekçisi gençlerin AVM’ye girişi güvenlik tarafından engellendi. Cumhuriyetçi başkan adayı Trump’ın destekçileri, yaklaşık 600 kişinin katılacağı etkinlik için buluşma adresi olarak İstanbul Mecidiyeköy’deki Trumap Tower AVM’yi seçti. Grubun yöneticileri ellerindeki afişlerle AVM’ye girmek isteyince özel güvenlik müdahalesiyle karşılaştı. AVM’ye giremeyen yöneticiler sayfalarından etkinliğin iptal edildiğini duyurdu. ‘Başkanımızın AVM’sine alınmıyoruz’ diyerek tepki gösteren gençler, üst geçitte fotoğraf çekildikten sonra dağıldı. ‘Trump Sevdalıları’ grubunun sosyal medyada 10 bini aşkın takipçisi bulunuyor.

Haberin Devamı