Gazete Vatan Logo

HGS Ve Trafik Cezası Sorgulama İşlemlerini Online Öğrenebilirsiniz

Trafik cezası sorgulama işlemleri için internet vergi dairesi ve egm portalı hizmete sunulmuştur. HGS sorgulamalarında PTT bağlantıları kullanılmaktadır. Trafik cezası ve HGS sorgulama detaylarına bakalım.

HGS Ve Trafik Cezası Sorgulama İşlemlerini Online Öğrenebilirsiniz

Trafik cezaları ile ilgili işlemlerin internet üzerinden plakaya göre trafik HGS cezası sorgulama gibi sorgulama seçenekleri ile yapılabilir olması, bu konuda eve ceza ile ilgili tebligatın gelmesini de gerektirmemektedir. Araç sahipleri yaptıkları yolculukların sonrasındaki günlerde online olarak plakaya göre trafik cezası sorgulama yaparak, herhangi bir ceza alıp almadıklarını kontrol edebilir. Bu sayede hem haberdar olunmayan bir trafik cezası kalmamakta hem de trafik cezalarındaki erken ödeme indiriminden de yararlanılabilmektedir. Bu açıdan plakadan trafik cezası sorgulama yapılması araç sahipleri için oldukça yararlı olmaktadır.

HGS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

Plakadan ceza sorgulama için vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sitesini ziyaret etmesi gerekmektedir. Resmi sitede yer alan trafik ceza bölümü aracılığı ile yapılacak ola plakaya göre trafik cezası sorgulama sonrasında tüm cezalar hakkında bilgi alınabilmektedir. Plakaya göre trafik cezası sorgulama yapıldıktan sonra ulaşılan trafik cezası sonuç sayfasında var olan tüm cezaların detayları da yer almaktadır. Bu açıdan plakaya göre trafik cezası sorgulama sonrasında sadece ceza olup olmadığı değil, cezaların neden verildiği gibi detaylara da erişim sağlanmaktadır. Plakadan ceza sorgulama işlemlerinin ücretsiz olarak sunulması bu konuda sınırsız şekilde sorgulama yapma imkanı da sağlamıştır.

Haberin Devamı

HGS Bakiye yükleme

Plakaya göre trafik cezası sorgulama işlemleri dışında araçlar için yapılan diğer bir işlem ise HGS bakiye yükleme işlemleridir. HGS abonesi olan kişilerin yapabileceği HGS bakiye yükleme işlemlerini bankaların online bankacılık kanallarından ya da PTT gibi kurumlar aracılığı ile yapmak mümkündür. Bu konuda otomatik ödeme talimatı verilmesi, araç sahiplerinin işlemlerini daha da kolay hale getirmektedir.