Gazete Vatan Logo

HGS sorgulamanızı nasıl yapacaksınız?

HGS sorgulama işlemi online olarak PTT hizmetlerinden yapılan işlemlerdendir. Bu işlemi nasıl ve nereden yapacağınızı aynı zamanda trafik cezası ve ödeme hizmetlerini nasıl kullanacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

HGS sorgulamanızı nasıl yapacaksınız?

Büyük şehirlerde her gün işe gidip gelen vatandaşlar, öğrenciler, çalışanlar trafikte vaktinin çok fazla bir bölümünü geçirirler. Herkesin gün içerisinde belli bir işi vardır. Yapmaları gereken gitmeleri gereken önemli yerler ve benzeri durumlar için vatandaşlar trafikte kendi araçları olsun isterler. Çünkü acil yetişmeleri gereken bir toplantı ve ya sınav ile karşı karşıya gelen bireyler bunun üzerine birde toplu taşıma araçlarını kaçırırlarsa işe ya da okula gecikme gibi bir olasılık söz konusu olur. Vatandaşlar olarak bizler en ucuz en uygun tercih olan toplu taşıma araçlarını seçeriz ancak ulaşımda kalabalık ve vakit kaybı yaşayabiliriz. Üstelik toplu taşıma araçları hiç konforlu olmadığı için bizler rahat bir yolculuk geçirememekteyiz. Bu nedenle doğan her bireyin araç alma isteği yavaş yavaş çoğalmaktadır. Her vatandaş işe okula her yere kendi özel araçları ile gitmek ister. Dolayısıyla ülkemizde hususi araç sayısı bu doğrultuda artış gösterir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Araç sahibi olan vatandaşlar yapmaları gereken bazı işlemler vardır. Bu işlemler ise yine onların trafikte hız kazanmaları içindir. Örneğin ilk olarak şu gösterilebilir. Trafikte geçiş üstünlüğü sağlamak amacı için köprülerde otobanlarda Hızlı Geçiş Sisteminden kolayca yararlanabilirler. Herkes trafikte hız kazanmak için bu geçişleri kullanır. Siz vatandaşlar olarak da bu sistemden pratik bir şekilde yararlanabilirsiniz. İlk olarak bahsedecek olduğumuz şey bu Hızlı Geçiş Sisteminden yararlanmak istiyorsanız öncelikle bazı aşamaları yapmanız gerekir. Sizler bu HGS geçiş sisteminden geçiş yaparken bir HGS kartına sahip olursunuz. Bu sahip olduğunuz karta belli miktarda para yükleyerek geçişlerde bu kartta ki ücreti kullanabilirsiniz.

Hızlı Geçiş Sistemini kullanarak vatandaşlarımız köprü ve otoyol girişlerinde duraklama yapmadan kolay ve pratik bir şekilde geçiş yapabilmektedirler. Sizler ise bu hizmetten her zaman kolayca yararlanabilirsiniz. Ancak öncelikle gerçekleştirmeniz gereken bazı ufak çaplı işlemler olacaktır. Bunlardan ilki olarak en yakınınızda bulunan bir PTT şubesine gitmek olacaktır. PTT şubesine gidip kendimize ait bir hesap açtırmamız gerekir. Bu PTT den açtırmış olduğunuz hesap doğrultusunda sizler kartınıza bu şekilde ücret yatırabilirsiniz. PTT görevlileri sizlerin araçlarını hesap açtırdığınız takdirde bir çip yerleştirecektir. Bu yerleştirilen çip sayesinde sizler bakiyeniz yetersiz olduğunda mağdur durumda olmayacaksınız. Çünkü bu çip aracınızın ön tarafına yerleştirilir. Dolayısıyla sizler HGS noktasına gelmeden bu çip sizlerin cep telefon numaranıza bilgi içerikli bir mesaj iletir. Bu mesajda sizlerin bakiyesinin HGS geçiş yapabilmesi için yetersiz bakiyeye sahip olmadığınız gösterir. Sizler de en yakın kart yükleme noktalarından kartınıza bakiye tahsili edebilirsiniz. Böylelikle HGS sistemine geçmiş durumda olacaksınız. Sistemden geçiş yaptıktan sonra sisteme kayıtlı olmuş olan cep telefon numaranıza ile bakiyeniz azaldığında yetersiz duruma geldiğinde sizlere otomatik olarak bilgi mesajı göndermiş olacaktır. Köprü ve otoyoldan geçerken problem yaşamayacak her hangi bir zaman kaybı yaşamak zorunda kalmayacaksınız.

Haberin Devamı

Günümüzde artık teknoloji oldukça büyümüş ve gelişmiştir. Bu teknolojik gelişmeler doğrultusunda sizler hayatlarınızda karşılaşmış olduğunuz ufak çaplı problemleri kısa yoldan çözümleyebilmektesiniz. Bizler araçlarımız içerisinde bazen hız sınırını aşabiliriz. Bunu yaparken de bizler mobese kameraları ile Emniyet Müdürlüğünde bulunan polisler tarafından gözetlenmekteyiz. Sonuç olarak bizler bir trafik cezası işlediğimizde trafiğe açık olmayan alanlarda aracımıza ya da plakamıza bir ceza yazılabilir. Dolayısıyla bizlerin yazılan bu cezadan haberdar olmayız. Emniyet tarafından bizlere posta gönderilir. Ancak bir aksilik meydana gelebilir ve bizler bu postaya ulaşamayabiliriz. Yani ellerimize ulaşmayan bu posta ile bizler aracımıza plakamıza kesilen cezayı öğrenemeyebiliriz. Ancak bu cezayı ödemekle yükümlü oluruz. Ve bu trafik cezasının ödenmesi gereken bir tarih olur. Bu tarihi ve ne cezası yazıldığını öğrenmek için artık internet sistemini gönül rahatlığıyla kullanabiliriz. Trafik cezası sorgulama işlemini internet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü gelişen ve ileri teknoloji sayesinde bizler kolay bir şekilde trafik cezası sorgulama işleminden yararlanabiliriz. Hemen sizlerde arama motorlarınıza trafik cezası sorgulama yazıp karşınıza çıkan sayfada yer alan aracınızın plakasını ve benzeri doldurmanız gereken alanları doldurarak trafik cezası sorgulama işlemlerinden kolaylıkla ve pratik bir şekilde sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Son ödeme tarihine kadar en detaylı bilgilerinizi de kolayca işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı