Gazete Vatan Logo

HGS Borç Sorgulama ve Ceza İşlemleri

Hızlı geçiş sisteminin kısaltması olarak kullanılan HGS, ücretli otoyollarda ve köprülerde kullanılan bir geçiş sistemidir. Özellikle uzun kuyruklarda beklemek istemeyen ve hızlı bir şekilde gişelerden geçmek isteyen araç sürücülerinin tercih ettiği HGS ile bekleme yapmadan geçiş yapmak mümkündür.

Bunun için araç sürücülerinin HGS aboneliği alması gerekmektedir. HGS aboneliği sayesinde bu gişelerden yararlanabilirsiniz. HGS ile ilgili tüm işlemlerde ülkemizdeki yetkili kurum PTT’dir. Bu nedenle HGS ile ilgili tüm işlemlerinizde PTT’ye başvurabilirsiniz. Abonelik işlemlerinin ardından HGS aboneliğine her geçiş için gerekli ücretin bulundurulması gerekmektedir. Bu sayede aracın her HGS’den geçişinde bakiyeden geçiş ücreti tahsil edilecektir. Bakiyesinde yeterli geçiş ücreti bulunmayan ya da HGS abonesi olmadığı halde HGS şeridini kullananlar cezalandırılmaktadır. Elektronik denetleme sistemlerin kullanıldığı HGS’de bu şekildeki kaçak geçişler anlık olarak tespit edilerek araç sürücülerine ceza olarak tebliğ edilmektedir. HGS geçiş ihlalleri ile ilgili internet üzerinden sorgulama yaparak geçiş ihlali ve cezalarınızı öğrenebilirsiniz.

HGS BORÇ SORGULAMA HGS CEZA SORGULAMA TRAFİK CEZASI SORGULAMA

HGS borç sorgulama HGS borç sorgulamak için PTT’nin resmi sitesinde bulunan HGS geçiş ihlali sorgulama bölümünden yarılanabilirsiniz. Bu bölümde aracınızın plakasını yazarak sorgulama yapmanız yeterlidir. Bu sayede aracınızda herhangi bir geçiş ihlali olup olmadığı, varsa cezanızın ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu borçlarınızı ödemek ve HGS aboneliğiniz ile ilgili işlem yapmak için PTT’nin sitesindeki online işlemler bölümüne üye olarak bu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

HGS ceza işlemleri HGS sisteminde cezalar belli prosedürlere göre verilmektedir. HGS kurallarına uymadan HGS şeritlerini kullanan herkes, aracın geçiş bedelinin hesaplanması üzerinden cezalandırılmaktadır. İhlali yapan aracın, HGS geçiş bedeli ne ise, ceza olarak bu bedelin 11 katı hesaplanmaktadır. Bu şekilde ceza alan kişilerin bu cezayı ödememesi imkanı da bulunmaktadır. Bunun için ceza alan kişilerin HGS sistemine abone olması gerekmektedir. Ceza alındığı tarihten itibaren en geç yedi gün içerisinde HGS aboneliği yaptırılırsa, kişiler için çıkartılan bu cezalar iptal edilmektedir. Bunun yanında HGS abonesi olduğu halde HGS bakiyesinde yeterli geçiş ücreti olmayan ve bu şekilde geçiş yapan araç sahipleri de bu ücretlerini yedi gün içerisinde yatırması gerekmektedir. Bakiyeye yeterli geçiş ücreti yatırılmadığı takdirde, yedi gün sonra cezalı geçiş ücretleri uygulanacaktır. Bu durumdaki kişilerin bu cezadan kurtulması da mümkün değildir. Bu nedenle HGS kullanan araç sahipleri bakiyelerini düzenli bir şekilde kontrol ederek yeterli bakiyenin bulunduğundan emin olmalıdır.

Haberin Devamı