Gazete Vatan Logo

Heykel gerilimi Varto’ya sıçradı

Heykel gerilimi Varto’ya sıçradı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dikilen PKK kurucularından Mahsum Korkmaz’ın heykelinin kaldırılması üzerine çıkan olaylar önceki akşam Muş’un Varto ilçesine sıçradı. PKK’lılar Varto-Karlıova karayolunu trafiğe kapattı ve bir tankeri ateşe verdi. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yol yeniden trafiğe açıldı. Biber gazıyla yapılan müdahaleye havai fişek ve gazla karşılık veren göstericilerden ikisi yaralandı.

Varto ilçe merkezinde ise göstericiler AK Parti İlçe Başkanlığı’na molotof kokteyli attı. İkinci katta bulunan partide çıkan yangın itfaiye müdahalesiyle söndürülürken, grup çevredeki dükkanlara da taş ve molotof kokteyli attı.

Diyarbakır’da bir ağır yaralı

Bu arada, Diyarbakır’ın Fiskaya semtinde önceki akşam yapılan ‘heykel protestosu’nda bir genç ağır yaralandı. İddiaya göre, Ö.E. polise atmak üzere hazırladığı el yapımı patlayıcı elinde infilak etmesi sonucu yaralandı. Ö.E’nin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Siirt’te bayrak ve büste saldırı

Siirt’te de bir grup, Lice’deki heykele el konulmasını protesto etti. Yüzleri kapalı 6 kişi, Çevik Ersin Temel İlkokulu bahçesindeki Türk bayrağını indirdi. Göstericiler daha sonra yerinden söktükleri Atatürk büstünü de yanlarına alarak kaçtı. İndirilen bayrak tekrar göndere çekilirken, polis olaya karışanları bulmaya çalışıyor.

Haberin Devamı