Gazete Vatan Logo

HES kodu alma | Hayat Eve Sığar Uygulaması ile HES kodu nasıl alınacak? HES kodu ile tren, otobüs ve özel araçla seyahat nasıl yapılacak?

Hayat Eve Sığar uygulaması ile HES kodunun nasıl alınacağı, HES kodu ile seyahat izninin nasıl verileceği merak ediliyor. HES kodu nasıl alınır? Hayat Eve Sığar kodu nasıl alınır? Soruları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bilim kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamanın ardından merak ediliyor. Bakan Koca, "Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı olacak." demişti. HES kodu uygulaması bugün kullanıma açıldı. Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden alınan HES koduyla uçak ve tren seyahati yapılabilecek.

HES kodu alma | Hayat Eve Sığar Uygulaması ile HES kodu nasıl alınacak? HES kodu ile tren, otobüs ve özel araçla seyahat nasıl yapılacak?

HES kodu Hayat Eve Uygulaması nasıl alınır, HES nedir, sorularına yoğun bir şekilde cevap aranıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yeni bir seyahat döneminin başlayacağını duyurmasıyla, HES kodu araştırması yoğunluk kazandı. Hayat Eve Sığar Uygulaması ile HES kodu nasıl alınacak? HES kodu ile tren, otobüs ve özel araçla seyahat nasıl yapılacak? İşte HES kodu alma süreci….

HES KODU NASIL ALINACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bireyler risk taşımadığını, hasta veya temaslı olmadığını bu Hayat Eve Sığar uygulaması aracılığıyla gösterebilecek. Uygulamaya önce şehirler arası ulaşımda geçiyoruz. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz.” dedi. Hayat Eve Sığar uygulamasına gelen bir özellik ile bir kod üretilecek. Bu koda istinaden öncelikli bir tarama yapılacak ve yolcunun kabul edilip edilmediğine karar verecek. HES Kodu kullanılarak uçak ve tren seyahati yapabilecek.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Hayat Eve Sığar mobil uygulaması Google Play Store ve AppStore üzerinden indirilebiliyor. Uygulamayı mobil marketlerden ücretsiz indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI APPSTORE İNDİRME LİNKİ- TIKLAYINIZ

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI GOOGLE PLAY İNDİRME LİNKİ- TIKLAYINIZ