Gazete Vatan Logo

Her zevke uygun film var

Bu hafta vizyona ikisi yerli 7 film giriyor. The Post haftanın en iddialı yapımı. Deliha 2 ise komediseverlere göre. İşte öne çıkanlar

Her zevke uygun film var

The Post’un özgürlük savaşı

Vietnam Savaşı sırasında Amerika Birleşik Devletleri’nin politikaları ve Pentagon belgelerinin basına sızdırılmasını konu alan Steven Spielberg’ün filmi The Post, her ne kadar 1971 senesinde geçse de günümüzdeki basın özgürlüğüne işaret etmesiyle dikkat çekiyor.

Lincoln, Schindler’in Listesi, Yapay Zeka, Terminal ve Er Ryan’ı Kurtarmak gibi sinemanın en önemli klasiklerini seyircilere kazandıran Steven Spielberg’ün yönetmen koltuğuna oturduğu The Post’un başrollerini ünlü yönetmenle Terminal ve Casuslar Köprüsü’nde birlikte çalışmış olan iki Oscar ödüllü Tom Hanks ve üç Oscar ödülünün yanı sıra 20 adaylığı bulunan usta oyuncu Meryl Streep üstleniyor.

Filmin konusu ise şöyle; Washington Post çalışanları editör Ben Bradlee (Hanks) ve yayıncı Katharine Graham (Streep) ordu analisti Daniel Ellsberg tarafından yazılan ve sızdırılan Pentagon belgelerini yayınlama kararı alır. Belgelerin yayınlanabilmesi ve özgür basın kavramının korunabilmesi için gazete ile ordu arasında büyük bir hukuk mücadelesi verilecektir.

Haberin Devamı

Haftanın kahkaha bombası

“Deliha” ve “Görümce” filmlerinin senaryosuna imza atan ve başrolünü üstlenen Gupse Özay’ın yeni filmi Deliha 2, bu hafta sonu izleyenleri kahkahaya boğacak.
Gupse Özay’ın yanı sıra Eda Ece, Aksel Bonfil, Derya Alabora, Esin Eden, Hülya Duyar ve Ali Çelik gibi isimlerin rol aldığı Deliha 2; ilk filmde aşkın peşinde koşan Zeliha’nın, bu kez kariyer yapma yolunda geçen maceralarını konu alıyor.
Temiz kalpli ama bir o kadar da deli dolu olan ve sürekli başına dert açan Zeliha aşk hayatını bir kenara bırakıp artık kariyer yapmanın yolunu arar. Hayallerinde aşçı olmak vardır. Gittiği birçok iş görüşmesinden hayal kırıklığı ile dönen Zeliha’nın şansı sonunda döner ve şık bir restoranda iş bulur. Artık Zeliha’da iş dünyasına adımını atmıştır. Büyük umutlarla çalışmaya başlayan Zeliha, hayalini kurduğu şeylere ulaşabilecek midir?
Yaşam ve ölüm arasında
Gazeteci Alex Martin (Kate Winslet) ve beyin cerrahı Ben Bass (Idris Elba), Idaho’daki kar fırtınası nedeniyle diğer birçok kişiyle birlikte Boise Havaalanı’nda mahsur kalmıştır. Ben’in ertesi güne acil bir ameliyatı, Alex’in ise düğünü vardır, bu nedenle birlikte özel bir uçak kiralayarak yola çıkarlar. Ancak uçak kaza yapar. Ben ve Alex hafif yaralı olarak kurtulmuştur, ama ıpıssız karlı bir dağın tepesinde, en yakın insandan kilometrelerce uzaktadırlar. Birbirini hiç tanımayan bu iki insanın, birbirlerine güvenmekten başka şansı yoktur.

Haberin Devamı