Gazete Vatan Logo

Her yer denim!

Her yer denim!

Jean, bu sezon kalıplarına sığmıyor. Modanın ve gardıropların vazgeçilmezi denim parçalar, bu sezon sadece pantolon olarak değil elbise, gömlek ve ceket olarak karşımıza çıkıyor. Ünlü tasarımcılar koleksiyonlarında denimi çok farklı formlarda sunuyor.

Artık klasikleşmiş olsa da, birçok kişinin gardıroplarının anahtar parçası olma özelliğini her daim korusa da 2015 İlkbahar/Yaz sezonu başka bir denim hikayesi anlatıyor. Sezon koleksiyonları, lüks, ofiste bile giyilebilecek, sadece pantolon ya da gömlek ile sınırlı kalmayan denim parçaların yükselişe geçtiğini söylüyor bize. Hem de bu akım sadece jean markaları ile sınırlı değil Gucci’den Prada’ya Burberry’den Bottega Veneta ve Chloe’ye kadar en lüks marka ve tasarımcıların koleksiyonlarında “denim couture” diyebileceğimiz çok özel parçalar var.

Bottega Veneta’nın tasarımcısı Tomas Maier’in tasarladığı kruvaze denim ceket ve bol kesimli pantolon ofis ortamı için mükemmel. Chloe ve Gucci’nin denim elbiseleri ise fırfır detayları ya da bohem tavırlarıyla moda arenasında kuvvetle esen 70’ler rüzgarının etkilerini taşırken bu kullanışlı kumaşın sadece günlük değil özel günlerde bile giyilebileceğini kanıtlıyor. Ayrıca salopet tipi elbiselerin de bu yazın günlük üniforması olacağına hiç şüphe yok.

Haberin Devamı

İkonik model yenilendi

Bu arada jean markaları da bu sezon hem yenilikleri hem de tasarımcı işbirlikleriyle karşımızda. Öncelikle jean pantolon deyince akla ilk gelen Levi’s’tan söz edelim. Marka bu sezon ikonik modeli 501’i güncelledi. Dünyanın en çok giyilen jean modellerinden biri olan 501’in kalıbına küçük dokunuşlar yapıldı. Yeni tasarımda beli bir beden yukarı çeken marka paçaları daraltarak dizden bileğe doğru koni şeklini verdi.

501 CT adlı yeni model, farklı beden yapılarına uyacak şekilde dar, normal ve rahat olmak üzere 3 ayrı stilde giyilebiliyor. Ayrıca 4 farklı otantik yıkama seçeneği var.

Alexa’dan tüyolar...

Son yılların gözde denim markalarından AG Jeans ise İngiliz model, sunucu ve stil ikonu Alexa Chung ile yaptığı işbirliğiyle bir hayli konuşuluyor. Alexa’nın kendi jean deneyimlerinden ve mükemmel kesimi arayışından yola çıkan bu kapsül koleksiyon sadece pantolonlardan değil fırfırlı elbiseler, ofiste giyilebilecek ceket ve üzerinizden çıkarmak istemeyeceğiniz salopet pantolonlardan oluşuyor. Hatta Alexa’nın salopetlerle ilgili bir de stil tüyosu var: Salopetlerin içine ipek ya da şifon üstler giyerseniz şık görünürsünüz. Stiletto ve minik bir çantayla tamamladığınızda davetlerde bile boy gösterebilirsiniz.

Haberin Devamı

Amerika’nın en popüler jean markalarından 7 For All Mankind’ın Giambattista Valli ile yaptığı işbirliği de feminen dokunuşlara sahip bir jean koleksiyonu ortaya çıkardı. Renkli jean’ler, mini jean elbiseler bu yaza damga vuracak cinsten. Bir başka Amerikalı denim markası J Brand’ın İrlandalı tasarımcı Simone Rocha imzasını taşıyan işbirliği koleksiyonu da 14 parçalık bir kapsül. Renkli denimlerin yer aldığı koleksiyon pili detaylarıyla dikkat çekici.

Bu arada jean pantolon kesimleriyle ilgili de sezon güncellemesini mutlaka yapmalısınız. Birkaç yıldır gardıropları tamamen egemenliği altına alan skinny jean’lere ara vermenin vakti geldi. Zira 1970’ler trendi bir süre daha kalıcı olacağa benziyor. Yani Farah Fawcett, Jane Birkin, Charlotte Rampling gibi stil ikonlarından 70’li yıllar stilinden ilham alma zamanı. Jean pantolonların belleri yükseldi, paçaları genişledi. Yüksek belli, üst bacağa sıkıca oturan sezonun hit modeli dizlerden itibaren genişliyor. Yalnız, bacakları uzun gösterme illüzyonuna sahip bu pantolonların paça boyuna özellikle dikkat etmeli. Paça boyu alınırken ayağınızın üst kısmını örttüğüne sadece parmaklarınızın göründüğüne emin olun.

Haberin Devamı