Gazete Vatan Logo

Hedef oldular!

Uganda’da önceki gün imzalanan ‘eşcinsel ilişkilere hapis cezası’ getiren yasanın ardından, The Red Pepper gazetesi eşcinsellerin ismini basarak hedef gösterdi

Bilip de söylemezsen

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, iç ve dış tepkilere rağmen ülkede eşcinsel birlikteliklere ağır cezalar getiren kanunu önceki gün imzalamıştı. Yasaya göre bir defa eşcinsel ilişkide bulunanlar 14 yıl, sürekli eşcinsel ilişkisi bulunanlar ise müebbet hapse mahkum ediliyor. Yasa, eşcinsel olduğu bilinenlerin ilgili birimlere bildirilmemesini de suç kapsamına dâhil ediyor.

Mini eteklilere saldırdılar

Öte yandan Uganda’da İngilizce yayınlanan The Red Pepper gazetesi, hükümetin yeni kararına destek için 200 eşcinsel ismi ve onların resimlerini ifşa etti. Ayrıca yeni kabul edilen pornografiyle mücadele yasası uyarınca mini etek gibi ‘provokatif’ giysilerin giyilmesi yasaklandı. Bazı kişilerin, sokakta mini etek giyen kadınları durdurup eteklerini yırttığı iddia edildi. Polisin sorumluları yakaladığı belirtildi.

Çocukların da hedefi eşcinseller

Her yıl 400 milyon dolar yardımda bulunan ABD’nin Başkanı Obama da yasanın yürürlüğe girmesinin Uganda ile ilişkileri olumsuz yönde etkileyeceği uyarısında bulunmuştu. Ugandalı ilkokul öğrencileri ise ‘Bize karışma Obama. Eşcinsellerin ülkemizde yeri yok’ pankartlarıyla eylem yaptı.

Haberin Devamı