Gazete Vatan Logo

HDP seçim aracına silahlı saldırı: 1 ölü

HDP seçim aracına silahlı saldırı: 1 ölü

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde HDP’nin seçim aracına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde seçim çalışmalarının ardından Karlıova ilçesinden Karahamza köyüne giden soy ismi öğrenilemeyen Akif isimli kişinin kullandığı seçim aracına, Alpiran mevkiinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Silah sesleri üzerine olay yerine giden köylüler taranmış haldeki seçim aracının yaklaşık 20 metre ilerisinde sürücüyü ölü halde buldu. Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, bölgede önlem alırken saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Bingöl Valiliği, Karlıova İlçesi’nde HDP seçim minibüsü şoförü Hamdullah Öğe’nin öldürülmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi: ’İlimiz Karlıova İlçesi Yorgançayır Köyü nüfusuna kayıtlı Hamdullah Öğe isimli şahıs seçimde kullanılmak üzere HDP’nin kiraladığı aracı ile saat 21.30 sıralarında köyüne doğru seyir halinde iken kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırıya uğramış ve aracıdan yaklaşık 25 metre ileride ölü olarak bulunmuştur. Olayın fail veya faillerini bulmak ve meydana gelen bu menfur hadiseyi tüm yönleriyle aydınlatmak için güvenlik güçlerimiz çok yönlü olarak araştırma ve soruşturma başlatmış olup, sonucundan ayrıca bilgi verilecektir.’

Haberin Devamı