Gazete Vatan Logo

HDP iki isim için harekete geçti!

Milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalarını yürüten HDP, yurtdışında sürgünde olan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal’ı aday göstermeyi planlıyor. HDP yetkilileri, iki ismi aday göstermek için Adalet Bakanlığı ile temasa geçti

HDP, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “tutuklanmama” güvencesine rağmen Aydar ve Kaya’nın Türkiye’ye dönmeleri halinde başka hukuki problemlerle karşılaşma ihtimalini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

‘TERZİ FİKRİ’NİN OĞLU ADAY’

HDP’de aday olmasına kesin gözüyle bakılan isimlerden biri ise Abdullah Öcalan ile PKK’nın kuruluşunda beraber olan Kemal Pir’in yeğeni Ziya Pir. Pir’in Diyarbakır’dan aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hatip Dicle’nin ise vekillik istemediği, DTK Eş Başkanlığı görevini sürdürme talebini partiye kesin bir dille ilettiği belirtiliyor. 12 Eylül öncesi Fatsa Belediye Başkanlığı yapan ve “Terzi Fikri” olarak bilinen Fikri Sönmez’in oğlu Naci Sönmez’in de Ordu’dan aday gösterileceği belirtiliyor.

KADIN BAKANLIĞI

Öte yandan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, seçim beyannamesine son şekli vermeye çalıştıklarını beyannamede Alevilerin haklarının korunmasına dair vaatlerin de yer aldığını belirtti. Buldan “Alevilerden birkaç temsilcinin seçilebilir yerlerden listeye girmesi ve seçilmesi bizim açımızdan önemli” dedi. Beyannamede “Başkanlık sistemine hayır” vurgusu yapılacağını belirten Buldan, aday listesinde kadın-erkek dengesini gözeteceklerini “Kadın Bakanlığı” kurulmasını da beyannameye aldıklarını açıkladı. (HABERTÜRK)

Haberin Devamı