Gazete Vatan Logo

HDP'den ilk açıklama!

HDP adına ilk açıklamayı yapan HDP Ankara Milletvekili Adayı Önder, "Bu sonuçlar, hoyratlığa karşı demokrasinin, zulme karşı özgürlüğün, şımarıklığa karşı tevazünün, savaşa karşı barışın zaferidir, bütün Türkiye'ye hayırlı olsun" dedi.

HDP'nin barajı aştığını gösteren seçim sonuçlarından sonra HDP adına ilk açıklamayı HDP Ankara Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder yaptı. Esas açıklamanın HDP Eş Genel Başkanları tarafından yapılacağını vurgulayan Önder, "Şu an itibariyle 80 milletvekili ile meclise girmenin eşiğinde bulunuyoruz. Bu sonuçlar, hoyratlığa karşı demokrasinin, zulme karşı özgürlüğün, şımarıklığa karşı tevazünün, savaşa karşı barışın zaferidir, bütün Türkiye'ye hayırlı, uğurlu olsun" açıklaması yaptı.

'Kutlama yok, sandıkları terk etmeyin'

Bütün yurttaşlara ve HDP çalışanlarına da çağrı yapan Önder, HDP'nin bugün kesinlikle bir kutlama yapmayacağının altını çizerek "Ölçülü bir sevinçle, sonucu provoke etmeye çalışanların eline mazaret vermemek gerekiyor, tüm seçmenlerden en önmeli ricamızdır" çağrı ve uyarısı yaptı. HDP görevlilerine de çağrı yapan Önder, "Hiç bir görevlimiz il ve ilçe seçim kurullarını terk etmemiz gerekiyor" dedi.

'Emanet oyları unutmayacağız'

Alınan sonuçların, barışa, özgürlüğe, adalete ve demokrasiye hizmet etmesini dileyen Önder son olarak şunları söyledi: " Bizim aldığımız oyda, bize emanet edilen oylar olduğunu biliyoruz ve hiç aklımızda çıkartmayacağız. Emanet oy verin bütün yurttaşlara da bunun teminatını veriyoruz dedi.

Haberin Devamı