Gazete Vatan Logo

HDP’de Demirtaş’tan başka adam mı yoktu?

MHP lideri Bahçeli, HDP’nin PKK’nın gölgesinden kurtulması ihtiyacı ile Selahattin Demirtaş’ı aday göstermesinin çeliştiğini dile getirdi

HDP’de Demirtaş’tan başka adam mı yoktu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün bayram namazı sonrasında Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etti. Burada soruları da yanıtlayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini söyledi. Erdoğan’ın tutukluların cumhurbaşkanı adayı olmaması yönünde bir düzenleme yapılabileceğine ilişkin açıklamasına katıldığını belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

Çakıcı hatırlatması

HDP eğer Türkiye’de bir siyasi kurum olarak PKK’nın gölgesinden sıyrılmış bir mücadele yürütürken, bir aday çıkarma ihtiyacı hissediyorsa, ki; böyle bir aday çıkarma düşüncesine sahip olanlar Türkiye’yi zora koyan, HDP’yi zora koyan, PKK ile olan mücadeleyi gölgeleyen bir davranış içinde Selahattin Demirtaş’tan başka HDP’de adam mı yoktu yani, cumhurbaşkanı adayı olacak tarzda? O kadar tutuklular içerisinde bula bula onu mu buldular. Şu an halkın içinde aktif siyaset yapan HDP mensubu şahsiyetler var. İçlerinden bir tanesi kendi partilerini temsilen aday gösterilebilinirdi. Bu tutuklu, hükümlü olmazdı. 53 kişinin katline sebebiyet veren söylemlerde bulunmayan bir şahsiyet olabilirdi. Türkiye’de demokrasinin ölçüsü Demirtaş’ın salıverilerek seçim propagandası yapmasını eş değer tutacaklarsa, bu yanlış bir istikamet. Ülkü ve ülkü sevdası olan Kürşat Yılmaz ve Alaaatin Çakıcı tutuklu olan şahsiyetler. Eğer 100 bin imza ile bunları dışarıyarıya salıvermeyi düşünmüş olsak, Selahattin Demirtaş gibi yanlış bir tespit içine girmiş olsak, bu hareket iki değil, cezaevinde bulunan bütün ülküdaşlarımız için 100 bin imza toplayabilirdi. Böyle bir yol açılmaması lazım. Bu yakışık bir şey mi olurdu? Bahçeli “Af konusunda bir adımınız olacak mı? Bayram öncesini işaret etmiştiniz” sorusu üzerine ise, “35 kişiyle bayram öncesi afı çıkaracak kadar bir gücümüzün olduğuna inanıyor musun sen? Ama seçim beyannamemizde af var” dedi.

Haberin Devamı

Suruç mesajı: Soğukkanlı davranılmalı

Bahçeli, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan olayla ilgili şunları söyledi: Her yönüyle üzücü bir olay. Bir siyasi milletvekili ve onun ailesine yönelik saldırı. Bu çok yönlü incelenmeli. Bunu da tahrik yönüyle önümüzdeki seçimin 9 gününü çatışan bir Türkiye değil, bu gibi olaylara karşı sabırlı ve soğukkanlı davranan bir Türkiye ile seçimin atlatılmasında yarar vardır. AK Partililere karşı özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde zaman zaman PKK tarafından sadırılar olmuştur. Bunlara rağmen sabrı elden bırakmamak lazım. Soğukkanlı davranmak lazım. 24 Haziran’ı en aza indirilmiş çatışma ortamında gerçekleştirmekte yarar vardır diye düşünüyorum.
Bahçeli, Kandil’e harekat oknusunad ise, “Yıllardan beri Kandil’e bir bayrak dikmek gereğini vurgulamıştık. İnşallah o bayrak, Afrin’de olduğu gibi, başka yerlerde olduğu gibi, Kandil’de de dikilecektir diye inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı