Gazete Vatan Logo

HDP Antalya'da Önder burukluğu!

HALKLARIN Demokratik Partisi’nden (HDP) Antalya milletvekili seçilebilmek için 20 kişi başvurdu. Adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyecek partinin Antalya İl Başkanlığı’nda, Eşbaşkan Figen Yüksekdağ ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder gibi isimlerin İzmir’le anılmasının burukluğu yaşanıyor.

HDP Antalya Eşbaşkanı Ahmet Kaya, milletvekilliği için 20 başvurunun olduğu partide 17 başvurunun il başkanlığına, 3’ünün ise biri Alanya’dan olmak başka illerden yapıldığını söyledi. Kaya, Aziz Nesin’in Antalya’da yaşayan oğlu gazeteci yazar Ahmet Nesin, Gezi Parkı eylemlerinde ’kırmızı fularlı kız’ olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan gibi isimlerin yer aldığı listede, farklı toplum kesimlerinden isimlerin yer aldığını söyledi. Avukatların, doktorların, işçilerin, engellilerin HDP’den aday adayı olduğunu kaydeden Kaya, milletvekili adaylarının Nisan ayının ilk günlerinde kesinlik kazanmasını beklediklerini söyledi.

Kaya, partisinin İzmir’de Eşbaşkan Figen Yüksekdağ ve milletvekili Sırrı Süreyya Önder gibi isimlerle seçime girmeye hazırlandığının hatırlatılması üzerine "Antalya için bu düzeyde konuşulan isimler şu an için yok" dedi.

Haberin Devamı

NEVRUZ KUTLAMALARI PAZAR GÜNÜ

Antalya’da nevruz kutlamaları pazar günü Karatay Lisesi ve Turgut Özal Spor Salonu yanında bulunan boş alanda gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak kutlamalara HDP milletvekili Pervin Buldan ve Van Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya da katılacak.