Gazete Vatan Logo

Hayrünnisa Gül, 81 çocuğa ‘anne’ oldu

Gençlerin kendisini, “anneleri” gibi görmesini isteyen Hayrünnisa Gül, “Biz size ’81 yıldız’ adını verdik. İnanıyoruz ki, ışığınızla yarınlarımızı aydınlatacaksınız” dedi

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, “81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi” kapsamında seçilen başarılı, ancak ailesinin maddi imkanları yeterli olmayan 81 gencin eğitim giderlerini üstlendi. Projenin tanıtım toplantısı Çankaya Köşkü’nde yapıldı.

İzmir’den Begüm Hakkari’den Rojbin

Törende, Hayrünnisa Gül şöyle konuştu: “Aksaray’dan Murat, Giresun’dan Hatice, Hakkari’den Rojbin, İzmir’den Begüm, Hatay’dan Deniz, Malatya’dan Bayram, Yalova’dan Engin ve burada ismini sayamadığım diğer gençlerimiz, sizler aynı başarı öyküsünün kahramanlarısınız. Biz size ’81 yıldız’adını verdik. İnanıyoruz ki, ışığınızla yarınlarımızı aydınlatacak, başarılarınızla milletimizin gurur kaynağı olacaksınız. Benim sizden tek bir istediğim var, hedefinizi belirlerken çıtayı hep yüksek tutun. Dünya çapında başarılara imza atın, bilimde, sanatta, sporda geleceğin yıldızları sizler olacaksınız. Başarmamanız için hiçbir sebep yok. Beni, anneniz olarak kabul edin. Çünkü ben hepinizi evladım gibi görüyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Gayret ve başarılarınızla diğer gençlere de ilham kaynağı olmanızı diliyorum.”

Sultan ağlattı...

Törende, proje kapsamında Ankara’dan seçilen, Mehmet Kaplan Sosyal Bilimler Lisesi 9. sınıfında okuyan Sultan Sekmen de öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Sekmen, annesinin ev hanımı, babasının da geçici işlerde çalıştığını belirterek, şöyle konuştu: “Bir genç için gelecekten bir şeyler beklememek, hayal kuramamak ne kadar acıdır bilirsiniz. Artık sizin desteğinizle ben ve benim durumumda olan arkadaşlarım hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Bundan sonra iki annem var; biri doğuran, büyüten. Diğeri beni hiç tanımamasına rağmen benim gibi gençleri düşünen, eğitimleri için çırpınan, geleceğimi düşünen annem. Teşekkürler Hayrünnisa annem.”

TÜRKAN HANIM’A ÇOK ÜZÜLDÜM

Prof. Dr. Türkan Saylan’ın vefatıyla ilgili üzüntüsünü dile getiren Hayrünnisa Gül, “Gerçekten çok üzüldüm. Halk sağlığı, cüzam, eğitim gibi konularda gerçekten takdire şayan çalışmaları oldu, ülkeye hizmetleri oldu. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Herkesin başı sağolsun” diye konuştu.



SERVET: BEN DE ZOR ŞARTLARDAN GELDİM

Törenin konuklarından Galatasaray futbolcu Servet Çetin, kendisinin de zor şartlardan bugünlere geldiğini belirterek, “Ama çok istedim, işimi çok sevdim çok çalıştım, sonunda da başarılı olmasını bildim. Onlar da öncelikle işlerini sevip çok çalışırlarsa, bizlerden daha iyi yerlere gelme şansları oldukça yüksek” diye konuştu.



‘Mühendis olmak istiyorum’


“81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi” ne kabul edilen “yıldız”lardan biri de Rize’li Ayşe Gonca Avcı (16).

Avcı 1 yıl önce kanser nedeniyle babasını, 8 ay önce ise annesini bir cinayet sonucunda kaybetti. Ailesiyle 6 yaşındayken İstanbul’dan Rize’ye gelen ve 2 kız kardeşi ile bir erkek kardeşi bulunan Avcı’ya teyzeleri sahip çıktı. Merkeze bağlı Muradiye beldesindeki ilköğretim okulunu birincilikle bitiren daha sonra Rize Fen Lisesi’ni kazanan Avcı, şu anda 10-C sınıfında parasız yatılı olarak eğitim görüyor. Avcı, “Makine mühendisi olmak istiyorum” diyor...


Giresun’un gururu

Giresun’dan seçilen Keşap Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Hatice Kayahan (14), okulunun voleybol takımında oynuyor. Eğitimi nedeniyle Şebinkarahisar ilçesinde, SSK emeklisi babası ve ev hanımı annesinden ayrı yaşadığını söyleyen Hatice, şöyle konuştu: “Hem okulumu hem ilimi temsil edeceğim için çok mutluyum” diyor.

Baskette de iddialı


“81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi” ne seçilen Evgin Güven, Afyonkarahisarlı. Güven 6 ay önce babasını kaybetmiş. Milli Piyango Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi olan Evgin Güven, derslerının yanı sıra okul basketbol takımındaki başarılarıyla da göz dolduruyor. Güven, “Afyonkarakisar’ı en iyi şekilde temsil edeceğim. Bu proje benim hayatımı değiştirecek” dedi.

Öğrenciler nasıl seçildi?

Çankaya Köşkü kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Valilikler ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin işbirliğinde yürütülecek proje kapsamında, maddi durumu yetersiz, hiçbir sosyal güvencesi olmayan ailelerin, derslerinde veya sporda başarılı olan çocukları arasından 1 asil, 1 yedek öğrenci seçilerek Köşk’e bildirildi. Seçilen öğrenciler, ortaöğretim kurumları 9, 10, ve 11. sınıfına devam ediyorlar.


Haberin Devamı