Gazete Vatan Logo

Hayalet hırsız güvenlik kamerasında

Hırsızın uyguladığı bu yöntem görenleri hayrete düşürdü

Hayalet hırsız güvenlik kamerasında

KONYA'da Diş Hekimleri Odası'na ait güvenlik kamerasını çalan hırsızın uyguladığı yöntem görenleri hayrete düşürdü. Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, hırsız kendisini gizlemek için baştan aşağı beyaz bir örtüyle kapandı.

Elindeki masa ile birlikte örtünün altında hayalet gibi koridordaki güvenlik kamerasının bulunduğu yere yönelen hırsız, önünü görmediği için kapı önündeki ayakkabılığa çarptı. Sendeleyen hırsız, geri geri yürüyüp yönünü düzelterek tekar güvenlik kamerasının bulunduğu yöne doğru hareket etti.

Hırsız, daha sonra yanında getirdiği masa ve alet çantasıyla kamerayı sökerek kayıplara karıştı.Olay Konya'nın Merkez Karatay İlçesi Tevfikiye Caddesi'nde bulunan Garanti İşhanı'nın ikinci katındaki Diş Hekimleri Odası'nda meydana geldi. Odanın güvenlik kamerasını çalmaya gelen hırsız ilginç bir yönteme başvurdu. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, hırsız kendisini gizlemek için baştan aşağı beyaz bir örtüye kapandı.



Elindeki masa ile birlikte beyaz örtünün altında koridordaki güvenlik kamerasının bulunduğu yere yönelen hırsız, önünü görmediği için kapı önündeki ayakkabılığa çarptı. Sendeleyen hırsız, geri geri yürüyüp yönünü düzelterek tekar güvenlik kamerasının bulunduğu yöne doğru hareket etti. Daha sonra yanında getirdiği alet çantasıyla kamerayı sökerek kayıplara karıştı.

Olaydan sonra iş yerine gelen Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Tayyip Turan Ekinalan (68), kapı girişindeki güvenlik kamerasının olmadığını farketti. Ardından bilgisayara kaydedilen görüntüleri inceleyen Ekinalan, olayı polis ekiplerine haber verdi.Kamera görüntülerini seyrettiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirten Ekinalan "Sabah odaya geldiğimizde odamızın koridora bakan güvenlik kamerasının çalındığını gördüm.

Daha sonra bilgisayardan kamera görüntülerini izlediğimzde önce koridora üzerinde beyaz bir çarşafla birisinin girdiğini, daha sonra kafasının üzerine tabure gibi birşey taşıdığını ve bir hayalet görüntüsüne bürünüp kamerayı çaldığını tespit ettik. Olay adli mercilere intikal etti. Şu anda adli süreç devam ediyor. Hırsızın bulunacağını ümit ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı