Gazete Vatan Logo

Hasar süreçleri kısalıyor

Fahri Altıngöz, kasko branşında hasar süreçlerinin kısaldığını ifade etti

Sigorta sektöründe sürekli gelişen rekabet ortamında, giderek zorlaşan piyasa koşulları ile birlikte, müşteri memnuniyetinin sağlanmasının ve bu memnuniyetin devamlılığı büyük önem arz ediyor. Konu ile ilgili olarak konuşan Fahri Altıngöz, “Aksigorta olarak sigortalılarımızın tüm acil ihtiyaçlarına cevap verebilen, hasar anında olayın şokunun derhal atlatılmasını sağlayan Hizmet Merkezi'miz ile 7 gün 24 saat sigortalılarımızın yanındayız. Hasar ihbarının hemen akabinde yapılan hasar tespiti ile hasar süreçleri şirketimiz tarafından en kısa sürede sonuçlandırılıyor.” dedi.

Çok yönlü çalışmalar

Fahri Altıngöz, Aksigorta'nın hasar süreçlerinin daha da kısaltılması yönünde çalışmalarını çok yönlü olarak devam ettirdiğini ve öncelikli olarak anlaşmalı servis uygulamalarını tüm ülke genelinde, potansiyele ve ihtiyaçlara uygun olarak yaygınlaştırdığını söyledi. Altıngöz konuyla ilgili olarak, “Aksigorta'nın sadece anlaşmalı servis sayısı 1.250'nin üzerine çıktı. Anlaşmalı servisler ile birlikte anlaşmalı cam, mini onarım, yedek parça tedarik, radyo-teyp gibi hizmet merkezleri de dâhil edildiğinde anlaşmalı hizmet merkezi sayımız 2.000'in üzerine çıkıyor. Oto kaza ile ilgili olarak otomotiv sektöründeki gelişmelerin takip edilmesi ve gerekli çalışmaların yapılması da büyük önem kazanıyor. Otomotiv sektöründeki blok muafiyetinin kaldırılması tebliği, sigorta ve otomotiv sektörlerini daha da yakınlaştırıyor. Çünkü bu tebliğ, oto hasarlarında maliyetlerin üçte ikisini oluşturan yedek parça konusunda ciddi bir rekabet oluşturuyor. Diğer bir deyişle; araçlarda 'garanti kapsamı' ve 'orijinal parça' ile ilgili hususlar yeniden düzenlenerek, onarımların sadece yetkili servislerde yapılması ve yedek parçaların sadece logolu orijinal olması gerekliliği kaldırıldı.” diye konuştu.

Tercih anlaşmalı yetkili servis

Yetkili servislerin sadece distribütörlerinden aldıkları parçaları kullanma zorunluluğunun da kalktığını bildiren Altıngöz sözlerini şöyle tamamladı: “Sigortalılarımıza arzuladığı kalitede, nitelikli hizmet sunma anlayışımız ve önceliğimiz içerisinde, tercihimiz anlaşmalı yetkili servislerdir. Sonuçta Aksigorta, özellikle hasar süreçlerinde hasara konu olan tüm kalemleri gerek yedek parça ve gerekse işçilik olmak üzere marka ve tip bazında analiz edebilmekte, raporlayabilmekte, süreçteki fiyat hassasiyetlerini taraflarla paylaşabilmekte ve bu maliyet değişimlerini fiyata da yansıtabilmektedir. Yani otomotiv sektörünün yapacağı maliyet artışları bir anlamda sigortalının ödeyeceği primlerin artmasını da beraberinde getiriyor.”

Yasa şirketlerin mali yapılarını güçlendirecek

AXA OYAK Sigorta Mali İşler ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aysegül Algün, yeni Sigortacılık Yasası'nın, şirketlerin mali bünyelerini güçlendireceğini belirtti. Yeni yasanın, Türk sigorta sektörünün AB ile birlikte tüm uluslararası finans piyasalarına uyumunu sağlayacağını ifade eden Algün, “Yeni yasa ile şirketlerin mali bünye yeterliliklerinin güçlenmesi ve açıklanan mali tabloların şeffaf olması sağlanacaktır'' dedi. Bununla beraber bazı zorlukların ve aksaklıkların yaşanmasının muhtemel olduğunu dile getiren Algün, “Sektörün bilgi teknolojileri altyapısının gelişimi, risk yönetimi bakışının farklılaşması ve mali sistemin gereklerinin yerine getirilmeye başlanmasıyla yasanın sektöre getirdiği katkıların daha iyi anlaşılacağı düşüncesindeyim” dedi.

Ayşegül Algün, yeni yasanın şirketlerin mali yapılarına etkileri konusunda şu değerlendirmeyi yaptı: “Yeni yasa sigorta sektörünün mali işler yönetimini UFRS bazlı bir yaklaşımla sürdürmesini, bir başka deyişle mali kontrol, risk yönetimi, mali raporlama ve bütçeleme işlevlerini güncel ve uluslararası prensiplere uygun olarak yürütmesini zorunlu kılıyor. Bunu özellikle sektörün gelişimi açısından olumlu bir dönüşüm olarak görmekteyiz. Sektör mali yaklaşımı ile birlikte kaynaklarını da bu yönde seçecek ve yönetim felsefesini buna göre belirleyecek.”

Standard & Poor's'tan Milli Reasürans'a trA+

Mİllİ Reasürans'ın kredi notu, Standard & Poor's Derecelendirme Kuruluşu tarafından “trA+” (Ulusal Ölçek) olarak belirlendi. Milli Reasürans'tan yapılan açıklamada, “Bu kredi notu, Standard & Poor's'un Milli Reasürans'ın Türkiye Sigorta Sektöründeki ağırlıklı konumunun devam edeceğine dair görüşünü ve şirketin sermaye yapısının gücünü ve retrosesyon programlarının yeterliliğini yansıtmaktadır” dendi.

Güneş Sigorta'da atamalar

Güneş Sigorta'da iki Genel Müdür Yardımcılığı'na atama yapıldı. Güneş Sigorta Strateji ve Sistem Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan Taner Senseven; Stratejik Planlama ve Yönetim Sistemleri Geliştirme, Reklam ve Halkla İlişkiler, Eğitim ve Yetkinlik Değerlendirme, İnsan Kaynakları, Bilgi İşlem, Teknik ve Destek Hizmetler Müdürlüğü'nden sorumlu olacak. Diğer bir Genel Müdür Yardımcısı Hakan Şahin ise 1 Ağustos'ta Pazarlama ve Satış Yönetminden sorumlu olarak görev yapmaya başladı. Şahin; Kurumsal Satışlar Müdürlüğü, Finansal Kurumlar ve Banka Sigortacılığı Satış Müdürlüğü, Bölge Müdürlükleri, Pazarlama Müdürlüğü'nden de sorumlu olarak Güneş Sigorta'da görev alacak.

İki Avivalı Amerika’da milyon ’lık masaya oturdu

Dünyanın en iyi sigorta ve finans profesyonellerinin bir araya geldiği ve sigortacılıktaki uluslararası gelişmelerin paylaşıldığı Milyon Dolarlık Yuvarlak Masa’ya (Million Dollar Round Table-MDRT) Türkiye adına Aviva Hayat ve Emeklilik’ten iki Finansal Danışman üye olmaya hak kazandı. Türkiye’den ilk olarak temsilci kabul eden MDRT, dünyanın en iyi yüzde 1’lik diliminde yer alan sigortacıların toplandığı bir platform. 74 ülkeden 35 bin üyesi bulunan MDRT Toplantısı bu yıl Amerika Colorado’da düzenlendi ve 7 bin sigorta profesyoneli katıldı. Toplantıda sigortacılık alanında uzmanlaşmış isimler üyelere korunma, sağlık, emeklilik, birikim, mortgage ve vergi sigortalarıyla ilgili bilgiler verdiler. Toplantıya Türkiye’den ilk defa davet edilme fırsatı yakalayan Aviva Hayat ve Emeklilik Özel Müşteriler Yöneticisi Gülhat Tekçe ve Kıdemli Finansal Planlama Yöneticisi Arzu Beyazıt, MDRT üyeliğine katılmanın bir sigortacının iş hayatında dönüm noktası olduğunu belirterek, bu toplantıda sigortacılığın ne kadar saygın bir meslek olduğunu bir kez daha gördüklerini ve yaptıkları işle gurur duyduklarını söylediler. Gülhat Tekçe, MDRT Europe Konfederasyonu tarafından ayrıca, MDRT Europe Türkiye’den sorumlu kişi (Chairwoman of Turkey) olarak atanırken, Arzu Beyazıt da bölgelerden sorumlu Local Chairwoman olarak atandı.

420 bin kamu çalışanı HDI güvencesinde

DI Sigorta, Kamu-Sen'e bağlı 11 ayrı sendikadaki 391 bin ve Türkiye Haber-İş, Türkiye Posta, Telgraf, Telefon, Radyo ve Televizyon İşçileri ve Hizmetlileri Sendikası'na bağlı 29 bin 712 kişi olmak üzere toplam 420 bin 712 çalışanı, 'Ferdi Kaza Sigortası' ile kaza sonucu yaşam kaybı ve sürekli sakatlık risklerine karşı güvence altına aldı.

Balıkların da artık hayat sigortası var

Su ürünleri sigortalarının devlet destekli tarım sigortaları kapsamına alındığını ifade eden TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora, diğer devlet destekli tarım sigortalarında olduğu gibi su ürünlerinin sigortasında da primin yarısının devlet tarafından ödendiğini açıkladı. Bora, “Sigorta yaptırmak için, Tarım Sigortaları Havuzuna iştirak eden sigorta şirketlerinden herhangi birine başvurulması yeterli olup, TARSİM tarafından yaptırılacak olan risk inceleme ve değerlendirme işleminden sonra yeterli standartlara haiz bulunan işletmelere teminat verilmektedir” diye konuştu.

Eurotime'ın ikinci dönem kayıtları başladı

Eurotime Sigorta Eğitim Akademisi'nin yeni dönem kayıtlarının başladığını ve sınıfların şimdiden dolduğunu duyuran Eurotime Sigorta Eğitim Akademisi Genel Koordinatörü Faruk Ömrüuzak, gelen talepler çerçevesinde yeni sınıfların açılmasının da mümkün olacağını belirtti. Temmuz ayında verdikleri ilk eğitim programını sonlandırarak mezunlarına Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını verdiklerini hatırlatan Ömrüuzak, “Öğrencilerimizin tamamı şu anda sektörde istihdam edilmiş durumda” dedi.

Haberin Devamı