Gazete Vatan Logo

HAS Parti'ye katılan sosyalist profesör kim?

HAS Parti’nin kurucular listesinde ilginç bir isim daha yer alıyor...

HAS Parti’nin kurucular listesi “Gül” ve “Erdoğan” soyadlarının yanısıra “Hayrünnisa” ve “Emine” isimlerini de buluşturdu. Abdulhamit Gül, “Çanakkale Savaşı’nda Kürt Civanlar” adlı kitabı bulunan gazeteci yazar Emine Uçak Erdoğan, SP eski GİK üyesi eczacı Hayrunnisa Kökbıyık listenin ilgi çeken isimleri. SP eski lideri Recai Kutan’ın “dünürü ve yeğeni”, trafik kazasında ölen TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Bedri İncetahtacı’nın eşi Rahaf İncetahtacı ile TBİP (Türkiye Birleşik İşçi Partisi) Genel Başkanlığı’ndan istifa eden sosyalist Prof. Zeki Kılıçaslan da partinin dikkat çeken kurucuları.


Kurucular arasında eski Bakanlar Ahmet Cemil Tunç, Lütfü Esengün, Musa Demirci, Refaiddin Şahin, Teoman Rıza Güneri ile eski ANAP milletvekili Beyhan Aslan da bulunuyor.

Mehmet Ağar’ın istifasının ardından DP Genel Başkanlığı’na aday olan, Hüsamettin Cindoruk döneminde genel başkan yardımcılığı yapan ancak daha sonra DP lideri ile ters düşerek parti yönetiminden ayrılan Prof. Dr. Çağrı Erhan, Kurtulmuş da yeni partide. Kurucular arasında Adnan Kahveci’nin kuzeni Vehbi Kahveci ile Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. Vahit Bıçak da bulunuyor.

Haberin Devamı