Gazete Vatan Logo

Hapiste diva mahkemede cici kız

Bild gazetesi, ‘dönerci cinayetlerinden’ sorumlu terör hücresi NSU’nun üyesi Zschäpe’nin mahkemede ‘cici kız’ numarası yaptığını öne sürdü

Hapiste diva mahkemede cici kız

Almanya, 2000-2007 yılları arasında sekizi Türk on kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin hayattaki tek üyesi Beate Zschäpe’nin, son duruşmasında verdiği ifadeyi tartışmaya devam ediyor. 40 yaşındaki Zschäpe, iki buçuk yıldır sürdürdüğü sessizliğini bozarak hafta içinde gerçekleşen 249’uncu duruşmada hakimlere 53 sayfa uzunluğunda yazılı bir ifade sunmuştu.

Zschäpe ifadesinde örgütün üyesi olan arkadaşları Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın gerçekleştirdiği cinayetlerin hiçbir aşamasında rol almadığını öne sürmüştü. Zschäpe, cinayetleri engelleyemediği için ahlaki olarak suçlu olduğunu söylerken, polise gitmemesine gerekçe olarak da, arkadaşları tarafından öldürülme korkusunu göstermişti.

Alman Bild gazetesi, ‘mahkemede gülücükler saçan’ Zschäpe’nin hakimlerin karşısında ‘cici kız’ gibi görünmeye çalıştığını, buna karşın tutulduğu Münih-Stadelheim Hapishanesi’nde tam bir ‘diva’ gibi davrandığını yazdı. Gazete, Zschäpe’nin mahkumlar üzerinde otorite oluşturduğu yorumunu yaptı. Hapishane içinde ve dışında çok sayıda ‘hayranı’ bulunan Zschäpe’nin imza bile dağıttığı söyleniyor.

Haberin Devamı

Gazetenin görüşlerine yer verdiği suçlu psikoloğu Lydia Benecke, Zschäpe’nin mahkemede tam bir ‘tiyatro oyunu’ sergilediğini öne sürdü. Benecke’ye göre Zschäpe cinsellik kartını oynayarak sempati toplamaya çalışıyor.