Gazete Vatan Logo

Hamilelik şansını artıran gıdalar

HARVARD Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, kadınlarda doğurganlık oranının tükettikleri besinler ve fazla kilolarıyla büyük ölçüde bağlantılı olduğunu ortaya koydu. 18 bin kadın üzerinde yapılan araştırmada sonuçlar şöyle:

Karbonhidrat tüketimi: Kan şekerini hızla yükselten karbonhidratlı gıdaları dengeli bir şekilde tüketmek önemli. Buna göre, kahvaltılık tahıllar, beyaz pirinç ve patates gibi yüksek karbonhidrat içeren besinlerden fazla tüketen kadınlar doğurganlık düşüşü riskiyle karşı karşıya. Ancak kahverengi pirinç, makarna ve kepek ekmeği gibi daha düşük seviyede karbonhidratlı gıdaları tüketenlerde hamilelik şansı yükseliyor.

Yağ: Hazır gıdalarda kullanılan trans yağlar doğurganlığa zarar veriyor. Günde dört gram trans yağ tüketmek doğurganlığı olumsuz etkiliyor.

Proteinler: Proteini kırmızı etten değil soya ve bezelye gibi bitkisel ürünlerden almak gerekiyor. Hayvansal ürünlerden alınan proteinler doğurganlığı düşürüyor.

Süt ve dondurma: Tam yağlı süt, beyaz peynir, tam yağlı yoğurt ve dondurma gibi besinler kısırlığa karşı koruma sağlıyor. Bu besinler ayrıca seks hormonlarını da harekete geçiriyor. Diet süt ürünleri ise koruma sağlayamıyor.

Haberin Devamı