Gazete Vatan Logo

Halıcı Ergenekon'da tanık olarak dinlendi!

“Ecevit’le ilgili ‘iş görmez’ raporunu görmedim”

Ergenekon davasında, sanıklardan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın savunma tanığı olarak eski DSP yöneticisi olan, CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı dinlendi. Tanık olarak dinlenen Recai Birgün’ün, eski başbakan Bülent Ecevit hakkında Başkent Üniversitesi Hastanesi’nin iş görmezlik raporu verileceği duyumunu kendisinden aldığına dair ifadesi bulunduğu hatırlatan Halıcı, şunları söyledi: “Bu benim hiçbir zaman görmediğim, direkt telaffuz etmediğim bir konudur. Bu konu gazetelerde haber yapılmıştı. Kuliste konuşuluyordu. Parlamentoda, kuliste yalan yanlış birçok konu konuşulur, dedikodu yapılır. Bir gazeteci bu konuyu sorunca ’Böyle bir şey yok’ demiştim. Ancak gazeteci müstehzi edayla ’Hiç mi duymadınız’ deyince ’Bu tür duyumlar bizim de kulağımıza geliyor’ dedim. Maalesef bu çok büyütüldü.”

Özese’nin, emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın Ecevit’i ziyaret ederek, partiyi devretmesini istediği iddialarını hatırlatması üzerine Halıcı, ”Ecevit’e bir baskı söz konusuydu. Ama Tuncer Kılınç mıydı bilmiyorum” diye konuştu.

Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz...

Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen Kadir Ali Esener da, “Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz gibi darbe planlarına ilişkin bilginiz var mı?” sorusu üzerine, şunları söyledi: “Komutanım olan emekli Orgeneral Fevzi Türkeri’i nezaketen ziyaret ettim. Genel sekreter odasında çay içip ayrılayım diye girdiğimde, Levent Ersöz Paşa oradaydı. Ersöz’e Ayışığı, Yakamoz ve Sarıkız’ı sordum. Ersöz, ’Mayıs ayında Faruk Demir vermişti. Şener Eruygur’a arz ettim, dedi. 2006 yılında Levent Ersöz’ün Ankara’daki ofisinde Faruk Demir ile karşılaştım. Bu söz konusu planları sordum. O da ’Amerikalı dostumdan alıp Levent Paşa’ya ilettim’ dedi.”

Haberin Devamı