Gazete Vatan Logo

Halep’i imha hazırlığı

Rusya havadan ve denizden Halep’e saldırı hazırlığı yapıyor. Suriyeli muhalifler tedirgin. Halep Belediye Başkanı Bretta Hacı y aracılığı ile çağrıda bulundu: Binlerce sivil terör bahanesi ile katledilebilir. Rusya çılgın bir intikam peşinde.

Halep’i imha hazırlığı

Yeni Şafak'ın haberine göre; Rusya ve Esed ittifakının muhaliflerin kontrol ettiği Halep'in yüzde 40'lık kısmını imha etmeye hazırlandığını belirten Halep Belediye Başkanı Bretta Hacı, bu sebeple Akdeniz'e sevk edilen Kuznetsov savaş gemisi ile Lazkiye Himeymin Rus Askeri Üssü'nde olağanüstü hareketlilik yaşandığını söyledi.

300 BİN İNSAN TERÖRİST OLMAZ

Halep'te halen 300 bin sivilin yaşadığını kaydeden Bretta Hacı, Putin yönetiminin binlerce çocuk, kadın ve yaşlı için toplu katliama hazırlandığını, ancak gerçek sebebin Halep halkının teslim olmayı reddetmesi olduğunu ifade etti.

Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki Urum beldesine, Rus ordusuna ait savaş uçakları tarafından hava saldırıları düzenlendi. Çok sayıda can kaybının yaşandığı saldırıda yaralanan Suriyeli bir çocuk, sivil savunma ekipleri ve çevrede bulunan vatandaşlar tarafından hasar gören binadan uzaklaştırıldı.

PUTİN'İN TERÖR TANIMI ÇOK GENİŞ

Sahada hiç bir karşılığı olmayan ateşkes sürecinde dahi okul, hastane, fırın, belediye, sivil savunma merkezlerinin vurulmaya devam ettiğini vurgulayan Bretta Hacı, “Öğretmen, öğrenci, doktor, sivil savunma ekipleri ve fırın ustaları da aynı terör konsepti içerisinde görüldüğü için bu merkezler vuruluyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Siviller tahliye edilmeli

Esed ve Putin tarafından 6'sı siviller, 2'si de savaşçılar için olmak üzere 8 geçiş koridoru oluşturuldu. Ancak 10 günlük süre zarfında hiçbir sivil veya askerin geçişi gerçekleşmedi. Bretta Hacı, bu durumun sebebini Yeni Safak'a şöyle anlattı: "Biz güvenli bir geçiş talebinde bulunduk. Siviller kesinlikle tahliye edilmelidir. Halep'te kuşatma sebebi ile hayat iyice yaşanmaz bir hal aldı. Ancak Rejim ve Rusya geçiş koridoruna askerler yerleştirdi. Ayrıca insanlara sakal kesme gibi aşağılayıcı şartlar sundular. Doğal olarak 6 yıldır direnen insanlar ölüm pahasına Halep'i terk etmedi. Şimdi de topluca öldürülerek bedel ödeyecekler. Doğrusu artık söylenecek söz de kalmadı. İntikam alacaklar ve Halep'in muhalif bölgeleri büyük bir vahşete mekan olacak."

Haberin Devamı