Gazete Vatan Logo

Hakim beraat istedi üyeler mahkum etti

Atlasjet davasında Mahkeme Başkanı Suat Yürekli’nin pilotları suçlayan bilirkişi raporunu baz alarak, 11 yıl 8 ay ceza alan World Focus Havayolları ortağı Yavuz Çizmeci’nin beraatini istedi

Isparta’da, 8 yıl önce 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili karar geçtiğimiz hafta çıktı. Kararla tutuksuz yargılanan 20 sanıktan 12’si beraat ederken, 8 sanık ise 1 yıl 8 ay ile 11 yıl 8 ay arasında hapis cezalarına çarptırıldı. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, World Focus Havayolları ortağı Yavuz Çizmeci ve Genel Müdürü Aydın Kızıltan ile Teknik Müdürü İsmail Taşdelen 14’er yıl hapis cezası aldı. ’Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçundan yargılanan sanıkların geleceği üzerindeki etkileri de göz önünde bulundurarak cezaları 11’er yıl 8’er aya indirildi.

Temyize gidecekler

Ailelerin verilen cezaları düşük gördüğü, sanıkların da hapis cezalarına itiraz edeceği öğrenildi. Kararın ardından ayrıca mahkeme başkanının World Focus Havayolları ortağı olan Yavuz Çizmeci’nin müsnet suçtan kusurlu olmadığını ifade ederek, beraatini istediği ortaya çıktı. Mahkeme Başkanı Suat Yürekli’nin karşı oy kullandığı karara diğer üye hakimler Burhan Binici ile Azime Erdağ imza atarken, Hakim Yürekli’nin 20 Şubat 2012’de alınan bilirkişi raporunu uygun gördüğü öğrenildi. O dönem Dünyaya Bakış Hava Taşıma A.Ş ortağı olan Yavuz Çizmeci ,şirketteki konumu, etkisi ve fiili durumu gereği uçağın her türlü teknik kusurlarını ve SHGM denetçileri tarafından tespit edilen tüm arıza ve bakım eksikliklerini bilmesine rağmen ve uçağın kiraya verilmesinde belirleyici rolü olmasından dolayı kusurlu bulunmuştu.

Haberin Devamı

Hakim Yürekli’nin ayrıca World Focus Havayolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan ile Teknik Müdürü İsmail Taşdelen’in de ikinci dereceden sorumlu olduğunu belirterek, tali kusurlu sayılmalarını istediği de öğrenildi.

57 KİŞİNİN MEZARI

30 Kasım 2007 günü Atlasjet’in İstanbul-Isparta seferini yapan World Focus’tan kiraladığı yolcu uçağı, Süleyman Demirel Havalimanı’na inişe geçtiği sırada, Keçiborlu Türbetepe Mevkii’nde düştü. Kazada 7’si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirmişti.