Gazete Vatan Logo

Hain saldırı planını polisin dikkati bozdu

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde önceki gün 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

Hain saldırı planını polisin dikkati bozdu

Teröristlerden Cengiz Erdem’in belediyeye ait kiralık araçla “yeğenim kayıp” bahanesiyle gittiği polis merkezinde saldırı için keşif yaptığı belirlendi. Polisin Erdem’den şüphelenerek takibe alması sayesinde teröristlerin bulunduğu ev tespit edilirken, saldırı organize etmek için dağdan gelen örgütün sözde bölge sorumlusu ‘Beritan’ kod adlı Fatma Yüksel’in aralarında bulunduğu 4 terörist operasyonda etkisiz hale getirildi. Teröristlerden birinin de örgütün sözde “gençlik eylem sorumlusu” “Hejor” kod adlı Mizgin Karakeçili olduğu tespit edildi. Yüksel’in 1999 yılından bu yana örgütün dağ kadrosunda olduğu belirtildi. Etkisiz hale getirilen diğer teröristin ise örgüte 16 yıl önce katılan “Mazlum” kod adlı Selahattin Arasa olduğu tespit edildi.

Teröristlerden Demokratik Bölgeler Partisi Kızıltepe yöneticisi olan Cengiz Erdem’in (solda) eski milletvekili Sebahat Tuncel ile fotoğrafı ortaya çıktı.

75

Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin düzenledikleri operasyonlarda şimdiye kadar 6 mahallenin yüzde 75’inin hendek ve barikatlardan temizlendiği belirtildi. Sur’da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 2 Aralık’tan beri meydana gelen çatışmalarda 8 asker, 6 polis ve 1 köy korucusu şehit olurken, 94 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Yaklaşık 2 bin güvenlik görevlisi dönüşümlü olarak operasyonlara katıldı.

Haberin Devamı