Yurtlar

Yurtlar

Son dakika yurtlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yurtlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yurtlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yurtlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yurtlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.364 yurtlar haberi bulunmuştur. Tüm yurtlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Asansör bozuldu, üzerindeki yazı dikkat çekti! O anlar kameralara yakalandı
Asansör bozuldu, üzerindeki yazı dikkat çekti! O anlar kameralara yakalandı Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde bulunan bir yurtta asansörün motorunun arızalanmasından dolayı kullanıma kapatılıp üzerine ‘motor arızası nedeniyle kullanılmamaktadır’ yazısının asılmasının ardından bunu gören ve ne zaman yapılacağı hakkında soru soran öğrenciler, bilgi kağıdının üzerindeki komik bir diyaloğ objektiflere yansıdı.
30.04.2024 Gündem
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve kozmopolit yapısıyla tarım, sanayi ve ekonomi alanında ülke ekonomisine önemli katkı saylayan Adana, eğitimde de yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
27.03.2024 Adana
Kadın Akademisi açıldı, Kent Meydanı 5. Etap’ın temeli atıldı! "Turist sayımız artıyor"
Kadın Akademisi açıldı, Kent Meydanı 5. Etap’ın temeli atıldı! "Turist sayımız artıyor" Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadınların mesleki eğitim ve psiko-sosyal destek alacağı Kadın Akademisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak Kent Meydanı'nda, içerisinde ofisler ve dükkanların yer alacağı 5. Etap binasının temeli de atıldı. Açılış ve temel atma programının coşkusu, Kolpa müzik grubunun şarkılarıyla arttı. Adanalılar hem hizmetin sevincini yaşadı hem de konserle eğlendi.
10.03.2024 Adana
Mustafa Tutuk kimdir, kaç yaşında? AK Parti Yalova Belediye başkan adayı Mustafa Tutuk aslen nereli?
Mustafa Tutuk kimdir, kaç yaşında? AK Parti Yalova Belediye başkan adayı Mustafa Tutuk aslen nereli? Mustafa Tutuk kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Mustafa Tutuk oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday tanıtım toplantısından adaını açıkladı. Peki Mustafa Tutuk kimdir, kaç yaşında?
7.01.2024 Gündem
TC kimlik numarasına göre KYK ödemeleri || KYK bursu saat kaçta yatar, KYK burs ödemeleri başladı mı? KYK 2 aylık mı yatacak?
TC kimlik numarasına göre KYK ödemeleri || KYK bursu saat kaçta yatar, KYK burs ödemeleri başladı mı? KYK 2 aylık mı yatacak? KYK burs sonuçlarının ilan edilmesiyle burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin KYK burslarının ne zaman yatacağını araştırmasına neden oldu. GSB (Gençlik ve Spor Bakanlığı) tarafından yapılan açıklamaları yakından takip edilirken Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün (KYK), resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda; "Öğrenim kredisi ve burs alan yeni öğrencilere ekim ve kasım ayı ödemeleri bir arada!" ifadelerini kullandı. Peki, 2 aylık KYK ne zaman yatacak? Bugün KYK bursları yattı mı 2023, KYK burs ödemeleri başladı mı, toplu KYK bursları ne zaman yatacak? KYK 2 aylık mı yatacak?
28.11.2023 Gündem
KYK bursları yattı mı (sorgulama), KYK bursu 2 aylık mı yatacak? TC'ye göre KYK burs yatma tarihleri 2023: KYK bursu saat kaçta yatar?
KYK bursları yattı mı (sorgulama), KYK bursu 2 aylık mı yatacak? TC'ye göre KYK burs yatma tarihleri 2023: KYK bursu saat kaçta yatar? KYK burs ve öğrenim kredisi ödeme tarihleri belli oldu. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin ödemeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre 3 farklı günde gerçekleştirilecek. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından yapılan açıklamada "Öğrenim kredisi ve burs alan yeni öğrencilere ekim ve kasım ayı ödemeleri bir arada!" kullanıldı. Peki, KYK bursu ne zaman yatacak 2024, KYK bursu 28 Kasım’da (bugün) yatacak mı? KYK bursu saat kaçta yatar?
28.11.2023 Gündem
Öğrenim kredisi ve burs ödemeleri başladı
Öğrenim kredisi ve burs ödemeleri başladı Öğrenim kredisi ve burs almaya hak kazanan öğrencilere ödemeler başladı. Ödemeler 2 aylık olarak yapılıyor.
28.11.2023 Ekonomi
Kız yurdunda korkunç olay! Genç kız banyoda ölü bulundu
Kız yurdunda korkunç olay! Genç kız banyoda ölü bulundu Samsun'da üniversite öğrencisi genç kız, öğrenci yurdundaki banyoda ölü bulundu.
25.11.2023 Gündem
VGM lisans burs sonuçları açıklandı mı? Yükseköğretim VGM burs sonuçları için gözler Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde!
VGM lisans burs sonuçları açıklandı mı? Yükseköğretim VGM burs sonuçları için gözler Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde! İhtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burs Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) eğitim yardımları. 8 ay (Ekim-Mayıs) boyunca verilir. 2023-2024 dönemi başvurularının tamamlanması ardından başvuru yapanlar sonuçları beklemeye başlamıştı. İşte VGM üniversite burs başvuru sonuçlarında son durum…
21.11.2023 Eğitim
Gençlik ve Spor Bakanı Bak açıkladı: Yurtlardaki asansörlere 'kare kod' uygulaması
Gençlik ve Spor Bakanı Bak açıkladı: Yurtlardaki asansörlere 'kare kod' uygulaması Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurtlarında yaşanan asansör kazalarıyla ilgili "Bütün yurtlar tek tek dolaşılıyor, asansör sistemleri kontrol ediliyor. Asansör sözleşmeleri de mercek altına alındı" dedi. Bak, yurtlardaki asansörlere "kare kod" uygulamasının getirileceğini açıkladı.
21.11.2023 Gündem
Yurtta 'yemekten böcek çıktı' iddiasına soruşturma
Yurtta 'yemekten böcek çıktı' iddiasına soruşturma Samsun’da Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Karadeniz Kız Yurdu’ndaki bir öğrencinin yemeğinden çıktığı öne sürülen böcek ve somun ile ilgili Samsun Valiliği tarafından soruşturma başlatıldı.
19.11.2023 Gündem
Burs ve kredi sonuçları açıklandı
Burs ve kredi sonuçları açıklandı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
13.11.2023 Ekonomi
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor Avrupa'da bazı ülkelerin kabusu haline gelen tahtakurularıyla ilgili Türkiye'nin farklı noktalarından da şikayetler gelmeye başladı. Böcek Profesörü olarak bilinen Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, en çok şikayetin şu anda toplu yaşam alanlarından ve konutlardan geldiğini belirterek, “Gece uyuduğunuz zaman genellikle yatakların dikiş kenarlarında, ranzanın, bazanın ve dolaplar içerisinde görülüyorlar. Karanlığı ve kuytu noktaları seviyor. Lambayı yaktığınız zaman ortalıkta gözükmüyorlar. Ama siz ne zaman ışığı kapatıp yatmaya hazırlandıysanız o zaman onlarda yavaşça ortaya çıkabiliyorlar. Çözüm, profesyonel ilaçlama hizmeti almak ya da Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle ilaçlama yapmak” dedi.
14.10.2023 Yaşam
Mesken ne demek, KYK mesken nedir? Burs başvurusu mesken anlamı…
Mesken ne demek, KYK mesken nedir? Burs başvurusu mesken anlamı… KYK burs başvuruları başladı. Kredi Yurtlar Kurumu KYK, Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB burs, kredi başvurusu adreste mesken nedir, sorularına başvurularla birlikte arttı. Peki, KYK mesken nedir?
12.10.2023 Gündem
Kredi alan biri burs başvurusu yapabilir mi? KYK kredi alan kişi tekrar burs başvurusu yapabilir mi 2023?
Kredi alan biri burs başvurusu yapabilir mi? KYK kredi alan kişi tekrar burs başvurusu yapabilir mi 2023? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı açıklamasının ardından burs başvurusunda bulunacak öğrencilerin burslarla ilgili açıklamaları da arttı. Peki, Kredi alan biri burs başvurusu yapabilir mi? KYK kredi alan kişi tekrar burs başvurusu yapabilir mi?
12.10.2023 Eğitim
Osman Aşkın Bak duyurdu: Burs ve kredi başvuruları başladı
Osman Aşkın Bak duyurdu: Burs ve kredi başvuruları başladı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılının burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu.
12.10.2023 Gündem
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı
YÖK'ten kritik karar! Değişliğe gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı özel öğrencilik ve çift anadal programlarının işleyişinde değişikliğe gitti.
27.09.2023 Eğitim
KYK yurt kayıtları ne zaman, KYK kayıt işlemleri için gerekli belgeler neler? KYK yurt kayıt işlemleri nasıl yapılır, KYK yurt ücreti ne kadar?
KYK yurt kayıtları ne zaman, KYK kayıt işlemleri için gerekli belgeler neler? KYK yurt kayıt işlemleri nasıl yapılır, KYK yurt ücreti ne kadar? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları açıklandı. Öğrenciler, başvuru sonuçlarını GSB'nin sonuç açıklama sitesinde görebilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada “Yapılan başvurular, 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi. Titizlik ve hassasiyetle gerçekleştirilen yerleştirme sürecinde başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimizi gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerini esas alarak değerlendirdik ve buna göre dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturduk. Bu sıralamayla öğrencilerimiz, kazandıkları okula en yakın yurda olmak üzere yerleştiler. Eğer o yurtta yer yok ise bir sonraki en yakın yurda yerleştirildiler" ifadelerini kullandı. Başvuru sonuçlarının duyurulmasının ardından “KYK yurt kayıtları ne zaman, KYK yurt kayıt işlemleri nasıl yapılır? KYK yurt kayıt ücreti nasıl ödenir, KYK kayıt belgeleri ne zaman verilecek?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte KYK kayıt tarihi ve işlemleri ile KYK yurt kayıt parası yatırma…
15.09.2023 Eğitim
KYK burs başvurusu ne zaman, GSB burs başvuruları ne zaman açıklanacak? Üniversite KYK bursu ne kadar 2023?
KYK burs başvurusu ne zaman, GSB burs başvuruları ne zaman açıklanacak? Üniversite KYK bursu ne kadar 2023? Burs başvurusu ne zaman, burs başvuruları KYK başladı mı? sorularının yanıtı Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2023-2024 öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklanınca merak ediliyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne yapılan yurt başvurularının sonucu 13 Eylül'de açıklandı. Yurt çıkan öğrenciler ilk ay yurt ücreti ve depozito ücretini yatırmalıdır. Daha sonra E devlet sistemi üzerinden yurt taahhütname onayını son tarih 16 Eylül 23.00'a kadar almalıdır. Yurt sonuçlarının açıklanmasıyla burs başvurularına yönelik araştırmalar hızlandı. Peki, Burs başvuruları ne zaman, KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvuruları başladı mı? İşte Burs başvuruları KYK 2023…
15.09.2023 Eğitim
KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK yurt başvuru sorgulama: Yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir?
KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK yurt başvuru sorgulama: Yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? KYK Yurt başvuru sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Peki, Yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İşte KYK yurt başvuru sorgulama…
13.09.2023 Eğitim
KYK YURT BAŞVURU SONUCU SORGULAMA: Yurt başvuru sonuçlarını nereden öğrenebilirim? KYK yurt sonuçları açıklandı mı, GSB yurt sonuçları ne zaman açıklanacak?
KYK YURT BAŞVURU SONUCU SORGULAMA: Yurt başvuru sonuçlarını nereden öğrenebilirim? KYK yurt sonuçları açıklandı mı, GSB yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurt başvuru sonuçları için sabırsız bekleyiş devam ediyor. Başvuruların tamamlanmasının üzerinden 1 hafta geçti, adaylar sık sık yurt sonuçları sorgulama ekranı için GSB sayfasını ziyaret ediyor. Üniversiteye yerleşen adayların barınmalarında önemli olan yurtlar için merakla arama motorlarına yönelen üniversiteliler KYK yurt sonuçları açıklandı mı, KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? Sorularına yanıt arıyor. Peki, Yurt sonuçlarına nasıl ve nereden bakılır? İşte GSB yurt sonuçları sorgulama üzerine son gelişmeler…
11.09.2023 Eğitim
KYK yurt başvuruları başladı
KYK yurt başvuruları başladı  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlığa bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenci yurtları için yeni dönem başvurularının başladığını açıkladı.
29.08.2023 Gündem
Kiralardaki fahiş rakamlar yurt ücretlerine de yansıdı! '10 ay için 145 bin lira ödedim'
Kiralardaki fahiş rakamlar yurt ücretlerine de yansıdı! '10 ay için 145 bin lira ödedim' YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri yurt arayışları başladı. Şişli'de bulunan özel bir yurtta ücretlerin 8 bin 500 lira ile 17 bin lira, Kağıthane'de bulunan bir öğrenci yurdunda ise 8 bin 500 lira ile 12 bin lira arasında değiştiği görülüyor. Kağıthane'de özel bir yurdun yöneticisi Fevziye Çelen, "Geçtiğimiz sene bu fiyatlar bugünkü fiyatların yarısından azdı. Şu an için gelen var, her zaman için fiyat konuşuluyor. Bizim koşullarımız bu deyip giden de oluyor, koşullarını çok zorlayıp kayıt yaptıran da var." diye konuştu. Öğrenci Efe Aydemir ise, "İki kişilik bir odaya 10 ay için 145 bin lira ödedim" dedi.
24.08.2023 Gündem
Kirada yeni dönem! Fahiş artışa böyle çözüm buldular, fiyatlar 1500 TL'den başlıyor
Kirada yeni dönem! Fahiş artışa böyle çözüm buldular, fiyatlar 1500 TL'den başlıyor Kiralardaki fahiş artış sonrası kiracılar bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanırken ev sahipleri de yüksek kira bedelini ödeyebilecek kiracı bulmakta zorlanıyor. Bu noktada yeni bir model ev sahipleri ve kiracılar arasında rağbet görmeye başladı. Son dönemde ‘paylaşımlı evler’den sonra, ‘paylaşımlı oda’ ilanları da artmaya başladı. Yurtlar gibi aynı odaya birkaç yatak ya da ranza konuluyor, sekiz kişiye kadar kiracı tek odada birlikte kalıyor. Peki bu yasalara uygun mu? Ev sahipleri ve kiracılar açısından ne gibi sonuçları olabilir? İşte konun ayrıntıları...
24.08.2023 Ekonomi
1 hektar kaç dönüm yapar, 1 hektar kaç km2’dir? 1500 hektar kaç dönüm, kaç metrekare?
1 hektar kaç dönüm yapar, 1 hektar kaç km2’dir? 1500 hektar kaç dönüm, kaç metrekare? 1 hektar kaç metrekare, 1500 hektar kaç dönüm? Çanakkale Damyeri'nde dün 11.39 saatinde çıkan orman yangını devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yaptığı açıklamaya göre bölgedeki 9 yerleşim yeri tahliye edildi. Çıkan yangından toplamda bin 500 hektar zarar gördü. Peki, 1 hektar kaç dönüm yapar, 1 hektar kaç km2’dir? 1500 hektar kaç dönüm, kaç metrekare? 1500 hektar ne kadar?
23.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yurtlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yurtlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.