Yurt Dışı Eğitim

Yurt Dışı Eğitim

Son dakika yurt dışı eğitim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yurt dışı eğitim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yurt dışı eğitim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yurt Dışı Eğitim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yurt dışı eğitim gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.301 yurt dışı eğitim haberi bulunmuştur. Tüm yurt dışı eğitim haberleri aşağıda listelenmiştir.
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
ALES puanı hesaplama nasıl yapılır? ALES sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanı nasıl hesaplanır? İşte ALES puan hesaplama formülü!
ALES puanı hesaplama nasıl yapılır? ALES sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanı nasıl hesaplanır? İşte ALES puan hesaplama formülü! 2022 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2022-ALES/3) ile birlikte adaylar ALES puanlarının hesaplama yöntemlerini araştırıyor. Lisansüstü eğitim, yurt dışı eğitim, akademik personel alımı ile bazı kurumların burs başvurularında kullanılan ALES puanı akademik kariyer için büyük önem taşıyor. ÖSYM, başvuru kılavuzunda ALES puanı hesaplama formülü ve ham puanların nasıl hesaplanacağını açıklamıştı. Peki, ALES puanı hesaplama nasıl yapılır? ALES sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanı nasıl hesaplanır? ALES 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? ALES ham puan hesaplama formülü!
20.11.2022 Eğitim
Mehmet Ali Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli? Görevinden alınan BOTAŞ YK Üyesi Mehmet Ali Kaya’nın biyografisi…
Mehmet Ali Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli? Görevinden alınan BOTAŞ YK Üyesi Mehmet Ali Kaya’nın biyografisi… BOTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Kaya görevden alınarak yerine Ali Serkan Erdoğan getirildi. Peki, görevden alınan Mehmet Ali Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli?
31.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kritik görev
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kritik görev Bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
31.10.2022 Gündem
Türkiye Petrolleri (TPAO) İŞKUR üzerinden 49 personel alacak! İşte başvuru şartları!
Türkiye Petrolleri (TPAO) İŞKUR üzerinden 49 personel alacak! İşte başvuru şartları! Türkiye Petrolleri duyurdu! Müfettiş yardımcısı, uzman yardımcısı ve mühendis kadrolarına Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 49 personel alacak. Başvurular 31 Ekim’de sona erecek. Peki, Türkiye Petrolleri personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Türkiye Petrolleri (TPAO) personel alımı başvuru şartları!
26.10.2022 Personel Alımı
'Green Card' tuzağı! Uzmanlardan uyarı: Dolandırıcılara dikkat
'Green Card' tuzağı! Uzmanlardan uyarı: Dolandırıcılara dikkat Green Card başvuruları için geri sayım başladı. Tarihler açıklandı ve bu yıl pasaport şartının kaldırıldığı duyuruldu. Çekilişe katılmak isteyenlere ‘dolandırıcılara’ para kaptıramayın uyarısında bulunan uzmanlar, doğru başvurunun inceliklerini anlattı. Daha önce Green Card’lı olup deneyimlerini aktaranlar ise sürecin zor yönleri ile ilgili bilgi verdi. İşte haberin detayları...
6.10.2022 Gündem
Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? Ücretli öğretmenlik şartları ne?
Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? Ücretli öğretmenlik şartları ne? 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında ücretli öğretmenlik yapacaklar için başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Daha önce başvurusunu tamamlayıp onaylanan öğretmenler görevine başlayacak. Peki, Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? Ücretli öğretmenlik şartları ne? Ücretli öğretmenlik ne zaman açıklanır? Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar…
25.07.2022 Eğitim
YÖK'te 6 üyenin görevlerine son verildi, 5 yeni üye seçildi
YÖK'te 6 üyenin görevlerine son verildi, 5 yeni üye seçildi Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) 6 üyenin görevlerine son verilmesi ve 5 yeni üyenin seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
3.06.2022 Gündem
Mesleki eğitim okulları ile ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama!
Mesleki eğitim okulları ile ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Mesleki eğitimde geçmişteki uygulamalardan kaynaklanan problemler, büyük oranda çözüldü. Mesleki eğitim okullarımız artık ihracat yapıyor, patent üretiyor. Mesleki eğitimi akademik olarak başarılı öğrenciler de tercih ediyor" dedi.
16.03.2022 Eğitim
AÖL sınav tarihleri! AÖL1. dönem online sınavlar ne zaman başlıyor, sınavlar nasıl olacak?
AÖL sınav tarihleri! AÖL1. dönem online sınavlar ne zaman başlıyor, sınavlar nasıl olacak? AÖL 1. dönem online sınavları tarihi duyurusu yapıldı. Açık Öğretim Kurumları (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu), 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. dönem Online (Çevrim İçi) Sınavları Açık öğretim kurumları 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı 1. dönem sınavları için online sınav sistemi 04.12.2021 (saat 09.30’dan) - 10.12.2021 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında açılacak.
25.11.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu, yarın son gün, hemen...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu, yarın son gün, hemen... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Yeni karar resmen duyuruldu. Yarın sonra eriyor REBUS üzerinden yapılabiliyor. YLSY kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı bursuyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen öğrenciler için başvuru tarihi yarın sona eriyor.
31.10.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Bugün başlıyor ve...
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Bugün başlıyor ve... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi açıklama yapıldı. Bugünden itibaren başlıyor. Çok sayıda öğrenci bekliyordu. MEB detayları paylaştı. Başvuru süreci 1 Kasım tarihine kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, "YLSY kapsamında 358 öğrenci, Millî Eğitim Bakanlığı bursuyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görecek." denildi.
21.10.2021 Eğitim
Burslu yüksek lisans öğrencileri hakkında flaş açıklama
Burslu yüksek lisans öğrencileri hakkında flaş açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan lisansüstü öğrenciler için kritik açıklama. Resmen duyuruldu, yeni detaylar paylaşıldı. Bakan Mahmut Özer, yurt dışında lisansüstü öğrenim gören MEB burslusu öğrencilerin, yurda döndüklerinde karşılaştıkları sorunları çözmek için gerekli adımların atılacağını söyledi.
13.10.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve belli oldu! Resmen duyuruldu, 25 Ekim...
MEB harekete geçti ve belli oldu! Resmen duyuruldu, 25 Ekim... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! MEB'den son dakika kararı geldi. Milyonları yakından ilgilendiriyor. Tarihler belli oldu, 81 ile yazı gönderildi. Yüz yüze eğitim, personel alımı, öğrenciler, sınavlar ve notlara ilişkin tek tek açıklama yapıldı. MEB ekim ayı için harekete geçti. 16 Ekim itibarıyla 7 ve 11'inci sınıflar için Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) açılacak ve tamamen ücretsiz olacak. 358 öğrenci yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek, başvurular 21 Ekim'de başlıyor. 6 bin 132 destek personeli istihdam edilecek, başvurular 25 Ekim'den itibaren yapılabilecek. Öğrencilere ilişkin eksik/hatalı not girişi yapıldığı tespit edilmişti. Bu nedenle 2020-2021 II. Dönem Ders Notları modülü ekim ayı sonuna kadar açılacak ve öğrencilerin tek tek hataları düzeltilecek. İşte MEB'in son dakika kararı ve ekim ayına ilişkin yapılan son açıklamalar...
11.10.2021 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O isim görevden alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O isim görevden alındı Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne ilişkin atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
8.10.2021 Gündem
MEB YLSY 2021 başvurusu nasıl yapılır? YLSY bursu başvuru şartları!
MEB YLSY 2021 başvurusu nasıl yapılır? YLSY bursu başvuru şartları! Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) bursu kapsamında 358 öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bursuyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görecek. Başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Peki, YLSY başvurusu nasıl yapılır? YLSY başvuru şartları ve başvuru ekranı!
7.10.2021 Eğitim
MEB'den son dakika açıklaması! Resmen başlıyor, 21 Ekim'den itibaren...
MEB'den son dakika açıklaması! Resmen başlıyor, 21 Ekim'den itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika duyurdu. Resmen başlıyor. Detaylar belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, "YLSY kapsamında 358 öğrenci, Millî Eğitim Bakanlığı bursuyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görecek." ifadelerini kullandı.
6.10.2021 Eğitim
Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? Başvuru nasıl yapılır? e-Devlet ücretli öğretmenlik başvuru ekranı!
Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? Başvuru nasıl yapılır? e-Devlet ücretli öğretmenlik başvuru ekranı! Eylül ayına kısa bir süre kala ücretli öğretmenlik başvuru işlemleri ile ilgili detaylar öğretmen adaylarının gündeminde yer alıyor. Adaylar, ücretli öğretmenlik başvuruları için kayıtlı oldukları Milli Eğitim Müdürlükleri başvurularını yapacak. Adaylar, online olarak da e-Devlet başvuru ekranından işlemlerini tamamlayabilecek. Peki, Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman? Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet ücretli öğretmenlik başvurusu ekranı!
7.08.2021 Eğitim
Yazdığı makale ile hayatı değişti! Cumhuriyet savcısı oldu
Yazdığı makale ile hayatı değişti! Cumhuriyet savcısı oldu Lise son sınıf öğrencisiyken özel bir üniversitenin bağlı olduğu vakfın düzenlediği makale yarışmasına giren Öznur Kocaman'ın hayatı değişti. Yazdığı 'AB yolunda Türkiye' başlıklı makale ile yarışmada Türkiye birincisi olan Öznur Kocaman, üniversitede başarı burslu hukuk fakültesinde okudu ve savcı oldu.
28.06.2021 Yaşam
Eğitim masraflarını karşılamayan babasına dava açtı! 'Mal varlığına el konuldu...'
Eğitim masraflarını karşılamayan babasına dava açtı! 'Mal varlığına el konuldu...' Son dakika haberine göre; Antalya’da 22 yaşındaki Salih Ç. yurt dışı eğitim masraflarını karşılamayan babasına aylık 35 bin liralık nafaka davası açtı. Baba Ümit Ç. ise mahkemeye verdiği karşı dilekçede, maddi açıdan zor durumda olduğunu ve 18 yaşını geçen çocuğuna yardım nafakası yükümlülüğü olmadığını belirtti.
13.05.2021 Yaşam
Paralar faizi ile ödeniyor! Flaş karar, başvuru şart...
Paralar faizi ile ödeniyor! Flaş karar, başvuru şart... Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Paralar geri ödenecek. Karar emsal teşkil ediyor. Başvuru yapılması gerekiyor. Yapılan kesintiler faizi ile iade edilecek. ABD’ye ‘Work and Travel’ programıyla hem dil öğrenmek, hem de çalışmak için başvuran binlerce öğrenci pandemi nedeniyle ortada kaldı. Mahkeme paralarda kesinti yapan acentelerin bu paraları faiziyle ödemesine karar verdi.
18.04.2021 Ekonomi
MEB duyurdu! On binlerce kişi bekliyordu, son 3 gün...
MEB duyurdu! On binlerce kişi bekliyordu, son 3 gün... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. On binlerce kişi bekliyordu. MEB tarihi açıkladı, detayları belli oldu. 3 gün sonra başlıyor. Bakanlık tarafından katılımda sorun yaşanmaması için kayıt yenileme ve ders seçme işlemleri yapıldı. MEB'den yapılan açıklamada Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem sınavları çevrimiçi ortamda gerçekleşeceği belirtildi. Sınavlar 25 Mart'ta saat 09.30'da başlayacak ve 29 Mart saat 23.59'a kadar yapılacak.
22.03.2021 Eğitim
Emeklilik yaşı kararı! Resmen değişti, binlerce kişiyi ilgilendiriyor
Emeklilik yaşı kararı! Resmen değişti, binlerce kişiyi ilgilendiriyor Binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren emeklilik kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Müjde geldi. Ek ödeme kararı da çıktı. Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi Emekli Sandığı Kanunu gereği 55 yaş olarak belirlendi. Böylece, uzman erbaşların sözleşme sürelerinin yaş haddine kadar uzatılabilmesi, uzman erbaşların yaş haddini doldurdukları yılın ağustos ayı içinde emekliye sevk edilmeleri düzenlendi. 40 yaşını doldurmuş, komando olarak istihdam edilen uzman erbaşlar, istihdam edildikleri sınıfların yönetmelikte belirlenen uygun kadro görev yerlerine atanacak. Astsubay meslek yüksek okullarında görevlendirilecek yabancı uyruklu öğretim elemanları; Astsubay Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünün talebi ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünün ihtiyaç göstermesi üzerine sözleşmeli olarak çalıştırılacak. Milli Savunma Üniversitesi ve bağlı kurumları ile TSK bünyesindeki diğer okullarda emekli kamu görevlileri, devlet memurları, emekli TSK personeli, emekli öğretim elemanları ile diğer yüksek öğretim kurumlarından görevlendirilen öğretim elemanları ders verebilecek.
4.03.2021 Çalışma Hayatı
The service is unavailable ne demek, Türkçesi? AÖL sınavına giremiyorum, AÖL online sınav girişi neden yapılamıyor?
The service is unavailable ne demek, Türkçesi? AÖL sınavına giremiyorum, AÖL online sınav girişi neden yapılamıyor? AÖL sınavları başladı. Online olarak yapılan sınavlar devam ederken, öğrenciler AÖL sınav giriş ekranına ulaşmaya çalışıyor. Sınava girmek isteyen kişilerin karşısına 'The service is unavailable' hatası çıktı. Peki, The service is unavailable ne demek? AÖL sınavına giremiyorum, AÖK girişi neden yapılamıyor?
25.02.2021 Eğitim
Emeklilik yaşı kararı! Meclis'ten geçti, binlerce kişiyi ilgilendiriyor...
Emeklilik yaşı kararı! Meclis'ten geçti, binlerce kişiyi ilgilendiriyor... Binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren emeklilik kararı Meclis'te kabul edildi. Müjde geldi. Ek ödeme kararı da çıktı. Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi Emekli Sandığı Kanunu gereği 55 yaş olarak belirlendi. Böylece, uzman erbaşların sözleşme sürelerinin yaş haddine kadar uzatılabilmesi, uzman erbaşların yaş haddini doldurdukları yılın ağustos ayı içinde emekliye sevk edilmeleri düzenlendi. 40 yaşını doldurmuş, komando olarak istihdam edilen uzman erbaşlar, istihdam edildikleri sınıfların yönetmelikte belirlenen uygun kadro görev yerlerine atanacak. Astsubay meslek yüksek okullarında görevlendirilecek yabancı uyruklu öğretim elemanları; Astsubay Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünün talebi ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünün ihtiyaç göstermesi üzerine sözleşmeli olarak çalıştırılacak. Milli Savunma Üniversitesi ve bağlı kurumları ile TSK bünyesindeki diğer okullarda emekli kamu görevlileri, devlet memurları, emekli TSK personeli, emekli öğretim elemanları ile diğer yüksek öğretim kurumlarından görevlendirilen öğretim elemanları ders verebilecek.
18.02.2021 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Yurt Dışı Eğitim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yurt dışı eğitim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.