Yks Kılavuzu

Yks Kılavuzu

Son dakika yks kılavuzu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yks kılavuzu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yks kılavuzu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yks Kılavuzu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yks kılavuzu gelişmeleri de dahil olmak üzere 253 yks kılavuzu haberi bulunmuştur. Tüm yks kılavuzu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ölçme, Şeçme ve Yerleştirme Merkezi: YKS'de ek yerleştirme süreci başladı
Ölçme, Şeçme ve Yerleştirme Merkezi: YKS'de ek yerleştirme süreci başladı ÖSYM, 2023- Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre ek yerleştirme sürecinin başladığını, tercihlerin 12-17 Eylül'de yapılacağını açıkladı.
11.09.2023 Eğitim
YKS tercih kılavuzu yayımlandı! YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih yapma ekranı
YKS tercih kılavuzu yayımlandı! YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih yapma ekranı 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Yayımlandı. Kılavuzun yayımlanmasıyla tercih süreci de başladı.
27.07.2023 Eğitim
YKS’de 3,5 milyon aday yarışacak! Barajsız tercih şansı
YKS’de 3,5 milyon aday yarışacak! Barajsız tercih şansı Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran’da gerçekleştirilecek. Bu yıl 3.5 milyon adayın yarışacağı sınavda, adaylar 12. sınıf ikinci dönem konularından muaf tutulacaklar. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarı sırası koşulu olan programlar dışında tercihte puan barajı olmayacak.
24.05.2023 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar duyurdu! Kadınlara ek kontenjan
YÖK Başkanı Özvar duyurdu! Kadınlara ek kontenjan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş 34 yaşını tamamlayan kadınlara bu yıl ilk kez devlet üniversitelerimizin ön lisans ve lisans programlarında kontenjan ayırdık" dedi.
8.03.2023 Gündem
4 il için YKS kararı! Ücret alınmayacak
4 il için YKS kararı! Ücret alınmayacak YKS tarihi ÖSYM tarafından az önce yapılan resmi duyuru ile internet sitesinden açıklandı. YKS başvuru süreci heyecanla bekleniyordu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) 17-18 Haziran 2023'te yapılacak. Deprem sebebiyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçemizde ikamet eden, deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç eden adaylarımızdan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak. İşte YKS süreci ile ilgili merak edilen tüm detaylar
8.03.2023 Gündem
ÖSYM, YKS sınavı tarihini açıkladı
ÖSYM, YKS sınavı tarihini açıkladı ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili tarihi duyurdu.
8.03.2023 Eğitim
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı!
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı! 2022 Üniversite tercihleri başladı! YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların incelemesi için YKS tercih kılavuzu daha önce yayınlanmıştı. ÖSYM'nin, 2022 YKS tercih ekranının açıldığını duyurmasının ardından adaylar için seçim işlemleri de resmen başladı. Adaylar, başarı sıralamaları ve puanlarını da dikkate alarak tercih işlemlerini gerçekleştirecek. YÖK, tercih için 150 ve 180 puan barajını kaldırmıştı. Hal böyle olunca tercih işlemleri de adaylar için bir stratejiye dönüşmüş durumda. Adayların hangi bölümleri istediğine karar verip başarı sırasını da dikkate alarak geniş bir aralıkta tercih yapmaları gerekiyor. Uzmanlar adaylara sık sık tercihleri yaparken dikkatli davranmaları konusunda uyarırken, doğru tercih için yapılması gerekenler de adaylar tarafından araştırılıyor. Peki, 2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? Okul birincileri nasıl tercih yapacak? Üniversite tercih kontrolü nasıl yapılır? İşte 2022 YKS tercih kılavuzuna göre adayların dikkat etmesi gerekenler…
27.07.2022 Eğitim
YKS adaylarının eğitim bilgilerini güncelleme işlemleri başladı
YKS adaylarının eğitim bilgilerini güncelleme işlemleri başladı 2022-YKS değerlendirme işlemlerinde, adayların ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgileri kullanılmaktadır. 2022-YKS’ye başvuran adayların 21 - 28 Haziran 2022 tarihleri arasında Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) bulunan https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2022/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden, değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek 28 Haziran 2022 tarihi saat 16.00’ya kadar onaylamaları gerekmektedir.
21.06.2022 Eğitim
Üniversite sınavında barajın kalkmasıyla ilgili son dakika açıklaması! YÖK Başkanı duyurdu
Üniversite sınavında barajın kalkmasıyla ilgili son dakika açıklaması! YÖK Başkanı duyurdu YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, üniversite sınavında barajın kalkmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özvar, "Temel amacımız daha fazla adayın tercih yapabilmesidir. Barajın kaldırılması sınavsız üniversite demek değil. Sistem öğrenciler arasında rekabet getirecek. Kalitenin düşeceğini söylemek makul bir eleştiri değil." dedi.
14.02.2022 Eğitim
YÖK Başkanı Erol Özvar barajsız YKS'nin detaylarını anlattı!
YÖK Başkanı Erol Özvar barajsız YKS'nin detaylarını anlattı! Yaklaşık 2,5 milyon adayı ilgilendiriyor! Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) değişti. Baraj puanı uygulaması kaldırıldı. Orta öğretim başarı puanı eklenerek oluşacak yerleştirme puanıyla, üniversiteye girilebilecek. Üniversite sınavında barajı kaldırarak daha fazla sayıda öğrencinin önlisans ve lisans programlarını tercih etme hakkını artırdıklarını belirten YÖK Başkanı Erol Özvar sistemi rahatlattıklarını söyledi. Peki, YKS zor mu olacak? Üniversite sınavında yapılan değişiklikler neler? Adaylara kolaylık sağlayacak mı? YKS’de yapılan değişiklikler puanlamayı nasıl etkileyecek? YÖK Başkanı Erol Özvar barajsız YKS'nin detaylarını anlattı!
13.02.2022 Eğitim
Üniversite sınavında yeni dönem! Ve belli oldu, resmen değişti...
Üniversite sınavında yeni dönem! Ve belli oldu, resmen değişti... Milyonlarca kişi bekliyordu ve resmen açıklandı. Üniversite sınavında yeni dönem. Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puan türlerinde sınav puanı hesaplanmasında uygulanan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında, TYT puan türü için 150, sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulanmayacak. Yayınlanan kılavuza göre her bir sınav için sınav ücreti 115 TL olarak belirlendi. Temel Yeterlilik Testinin 135 dakika olan sınav süresi, 30 dakika artırılarak 165 dakika olarak uygulanacak.  
12.02.2022 Eğitim
YKS baraj puanı kaldırıldı mı, TYT AYT baraj puanı 2022 kalktı mı? Üniversite baraj puanı kalkması ne demek?
YKS baraj puanı kaldırıldı mı, TYT AYT baraj puanı 2022 kalktı mı? Üniversite baraj puanı kalkması ne demek? 2022 YKS başvuru kılavuzunun paylaşılmasıyla, YKS barajına yönelik aramalar arttı. YKS başvuruları 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında yapılacak. Adaylar sınav başvuruları 'aday işlemleri sistemi' üzerinden ve ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilecek. Kılavuza göre her oturum için sınav başvuru ücreti 90 liradan 115 liraya yükseldi. Peki, YKS barajı kaldırıldı mı, üniversite sınavı baraj puanı kalktı mı? TYT AYT YKS baraj puanı kalktı ne demek?
12.02.2022 Eğitim
ÖSYM duyurdu! 2022 YKS başvuruları başladı, sınav ücretleri değişti
ÖSYM duyurdu! 2022 YKS başvuruları başladı, sınav ücretleri değişti ÖSYM son dakika duyurdu. 2022 YKS başvuruları başladı. Sınav ücretleri değişti. ÖSYM 2022-YKS başvuru kılavuzunu yayınladı. Buna göre YKS başvuruları 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öte yandan sınava girişte HES kodu da zorunlu olacak. İşte son dakika haberinin detayları...
11.02.2022 Eğitim
YKS ne zaman açıklanır? ÖSYM YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu!
YKS ne zaman açıklanır? ÖSYM YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu! Milyonlarca üniversite adayının beklediği YKS sonuçları için gözle ÖSYM'ye çevirldi. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla tercih maratonu başlayacak. Adaylar aldıkları puanlara göre hayalini kurdukları üniversitelere tercihlerini yapacak. Pek çok öğrencinin meraklı bekleyişi devam ederken ÖSYM YKS 2021'in örnek kılavuzunu paylaşmıştı. YKS sonuçları heyecanla bekleniyor. Peki, YKS ne zaman açıklanır? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? İşte ÖSYM'nin YKS'yi açıklayacağı tarih...
21.07.2021 Eğitim
2021 YKS kılavuzunda değişiklik! YÖK açıkladı!
2021 YKS kılavuzunda değişiklik! YÖK açıkladı! 2021 YKS kılavuzu ile ilgili flaş değişiklik... YÖK YKS kılavuzu ile ilgili yazı gönderdi. YÖK harekete geçti ve değişiklik yapılması gereken koşulları tek tek açıkladı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), YKS kılavuzunda aranılan koşullarla ilgili bir takım yeni kararlar aldı. YÖK tarafından 'İvedi' koduyla gönderilen 2021 YKS kılavuzu koşul değişiklikleri konulu yazıda, "YKS kılavuzunda aynı isimli programlarda farklı koşulların arandığını ve bazı koşulların eğitim hakkını engellemeyecek türden anlaşılması üzerine bir takım yeni kararlar aldı." ifadelerine yer verildi. Buna göre, atamalarda bile yer almayan koşulların başvuruda istenemeyeceğini, kişilerin eğitim hakkının engellenemeyeceği ve şartların YKS kılavuzunda yer almaması gerektiğine karar veren YÖK, kılavuzda yer alan sağlık programları, denizcilik programları, özel güvenlik ve koruma görevlisi programları ile sivil havacılık ve burs koşullarında istenen şartların düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
20.02.2021 Eğitim
Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli? Uzmanından 6 adımda doğru üniversite tercihi!
Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli? Uzmanından 6 adımda doğru üniversite tercihi! Sınava giren 1 milyon 672 bin 376 öğrencinin 2020-YKS sonuçları açıklandı. Üniversite adayları sonuçların ardından açıklanan YKS tercih kılavuzu ile birlikte tercihlerini belirledi. ÖSYM’nin takvimine göre YKS üniversite tercihleri 6 Ağustos'ta başlayıp 14 Ağustos’da bitecek. Üniversite adayları 'Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli?' sorusunu araştırıyor. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli? Doğru tercih nasıl yapılır? İşte uzmanlardan tercih önerileri...
4.08.2020 Eğitim
YKS tercihleri ne zaman başlıyor? Güncel 2020 YKS tercih kılavuzu yayınlandı!
YKS tercihleri ne zaman başlıyor? Güncel 2020 YKS tercih kılavuzu yayınlandı! ÖSYM 2020 YKS tercih işlemlerinin 6 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu. ÖSYM güncel 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu yayınladı. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? İşte 2020 YKS tercih kılavuzu
28.07.2020 Eğitim
YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercihi yapabilmek için en az kaç puan almak gerekiyor? YKS başarı sıraları ve tercih işlemleri
YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercihi yapabilmek için en az kaç puan almak gerekiyor? YKS başarı sıraları ve tercih işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu, adaylara ön bilgi vermek amacıyla internet sitesinde yayımladı. 2020-TYT puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercihi yapabilmek için en az kaç puan almak gerekiyor? Kimler tercih işlemi yapabilecek? YKS başarı sıraları ve tercih işlemleri...
21.07.2020 Eğitim
YKS soru ve cevapları açıklandı! 2020 YKS (TYT,AYT,YDT) soru ve cevapları....
YKS soru ve cevapları açıklandı! 2020 YKS (TYT,AYT,YDT) soru ve cevapları.... ÖSYM tarafından düzenlenen ve 2 milyon 437 bin 119 adayın katıldığı 2020-YKS tamamlandı. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nin (YDT) soru ve cevapları yayımlandı. TYT’nin, ikinci sınav olan Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) etkisi yüzde 40. Sınavda corona virüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde maske ve dezenfektan dağıtıldı. Sınav saatlerinde 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İşte YKS soruları ve cevap anahtarı...
28.06.2020 Eğitim
ÖSYM Başkanı'ndan YKS adaylarına saat uyarısı!
ÖSYM Başkanı'ndan YKS adaylarına saat uyarısı! ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün YKS adaylarına saat uyarısında bulundu. Aygün açıklamasında, 'Adaylar, sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. Bina önlerinde yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için sınava en fazla bir yakınınızla geliniz. Sınav binalarının bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacaktır." ifadelerine yer verdi.
24.06.2020 Eğitim
ÖSYM sınav yerleri ne zaman belli olacak? YKS sınav yerleri belli oldu mu 2020? YKS giriş belgesi ne zaman alınacak?
ÖSYM sınav yerleri ne zaman belli olacak? YKS sınav yerleri belli oldu mu 2020? YKS giriş belgesi ne zaman alınacak? ÖSYM sınav yerleri açıklandı mı, YKS giriş belgesi yayınlandı mı? soruları üniversite sınavına katılacak adaylar tarafından merak ediliyor. 27-28 Haziran’da yapılacak TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılacak adaylar, nerede sınava katılacağını öğrenmek için ÖSYM sınav giriş belgesi ve sınav yerleri ilanını dört gözle bekliyor ve YKS sınavı nerede yapılacak 2020, diye sorguluyor. Peki, YKS sınav yerleri ne zaman belli olacak ve nasıl alınacak? İşte ÖSYM sınav giriş yeri hakkında merak edilenler…
4.06.2020 Eğitim
YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? – YKS sınav yerleri ne zaman belli olur 2020?
YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? – YKS sınav yerleri ne zaman belli olur 2020? ÖSYM YSK kılavuzu güncellendi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre,2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS), 27 - 28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak. ÖSYM’nin resmi internet adresi üzerinden yayımlanan YKS 2020 kılavuzun güncellenmesinin ardından, öğrencilerin sınav hakkında yaptığı araştırmalar da hızlandı. Peki, YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? – YKS sınav yerleri ne zaman belli olur 2020?
14.05.2020 Eğitim
YKS maskeyle mi yapılacak? YKS’de maske takmak zorunlu mu?
YKS maskeyle mi yapılacak? YKS’de maske takmak zorunlu mu? YKS kılavuzu güncellendi. ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek adaylar için yaptığı açıklamada YKS kılavuzunun güncellendiğini bildirdi. Corona virüsü gölgesinde gerçekleştirilecek olan sınav hakkında en merak edilen ise YKS maskeyle mi yapılacak, sorusu oldu. Peki, YKS’de maske takmak zorunlu mu?
14.05.2020 Eğitim
2020 ÖSYM sınav takvimi! Güncellenen YKS kılavuzuna göre üniversite sınavı ne zaman olacak mı, online mi yapılacak?
2020 ÖSYM sınav takvimi! Güncellenen YKS kılavuzuna göre üniversite sınavı ne zaman olacak mı, online mi yapılacak? ÖSYM YKS kılavuzunun güncellendiğini açıkladı. ÖSYM'nin yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı kılavuzunun güncellendiği bildirildi. 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu, sınav tarihleri ve Yükseköğretim Kurulunun 2020-YKS'ye ilişkin aldığı kararlar doğrultusunda güncellendi.
14.05.2020 Eğitim
YKS'ye girecek adaylar için flaş açıklama! Güncellendi
YKS'ye girecek adaylar için flaş açıklama! Güncellendi ÖSYM'den YKS'ye girecek adaylar için son dakika açıklaması yapıldı. ÖSYM'nin yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı kılavuzunun güncellendiği bildirildi.
14.05.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yks Kılavuzu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yks kılavuzu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.