Yıllık İzin

Yıllık İzin

Son dakika yıllık izin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yıllık izin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yıllık izin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yıllık İzin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yıllık izin gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.511 yıllık izin haberi bulunmuştur. Tüm yıllık izin haberleri aşağıda listelenmiştir.
EYT'den emekli olanlar dikkat! Yıllık izin ile ilgili kritik detay oraya çıktı
EYT'den emekli olanlar dikkat! Yıllık izin ile ilgili kritik detay oraya çıktı Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Yaz tatili için plan yapanların sayısı artarken yıllık izin hakkı ile ilgili çok bilinmeyen detaylar ortaya çıkıyor. EYT'den emekli olup çalışmaya devam edenler için önemli bir uyarı yapıldı. İşte detaylar...
24.04.2024 Çalışma Hayatı
Adli tatil ne zaman 2024? Adli tatil başlangıç ve bitiş tarihi
Adli tatil ne zaman 2024? Adli tatil başlangıç ve bitiş tarihi Adli tatilin ne zaman başlayacağına yönelik araştırmalar arttı. Davaları olan vatandaşları yargıda yıllık takvimi sorguluyor. Peki, adli tatil ne zaman başlayacak?
14.04.2024 Yaşam
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak Yeni yargı paketine göre sosyal medyadan hakaret suçunda artık mağdur ile failin uzlaştırılması yoluna gidilmeyecek. Savcılık günlüğü 100 TL’den para cezası verecek ve ön ödeme tebligatı çıkaracak. Para cezası ödenince takipsizlik verilecek. Böylece fail hakkında dava açılmayacak ve dosya kapanacak. Avukat Bekir Şabahat’a göre uygulamayla “Parasını verir, hakaret ederim” algısı oluşabilir.
12.02.2024 Gündem
THY'den yeni kampanya! Yüzde 40 indirim başladı
THY'den yeni kampanya! Yüzde 40 indirim başladı Türk Hava Yolları, Sevgililer Günü'ne özel olarak yüzde 40'a varan indirimlerle bilet satışına başladı.
12.02.2024 Ekonomi
Yıllık izin, tatil ve dinlenme hakkını kapsıyor! Birçok işveren aynı yöntemi uyguluyor
Yıllık izin, tatil ve dinlenme hakkını kapsıyor! Birçok işveren aynı yöntemi uyguluyor Çalışanların en büyük şikayetlerinden biri işverenin mesai saatleri dışında Whatsapp, Telagram gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinden iletişim kurması. İletişim sürecinin ardından çoğu zaman çalışan dinlenme saatlerinde de çalışmak zorunda kalabiliyor. Birçok ülke çalışanın 'ulaşılmama hakkı' kapsamında adımlar atıyor. Son olarak Avustralya’da yasa tasarısı Senato'dan geçti. Başbakan Albanese konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Günün 24 saati ödeme almayan birinin, günün 24 saati ulaşılabilir olmaması gerekir." şeklinde konuştu. Peki ülkemizde durum nasıl? Çalışanların 'bağlantı kesme hakkı' bulunuyor mu?
12.02.2024 Çalışma Hayatı
Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler her şey değişiyor! 32 milyon çalışanı yakından ilgilendiriyor
Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler her şey değişiyor! 32 milyon çalışanı yakından ilgilendiriyor 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren İş Kanunu değişiyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı ilk adımı attı. Yeni düzenlemeler; çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler ve dahasına ilişkin değişiklikleri barındırıyor. Ücretten çalışma saatine genel tatil ücretlerinden esnek çalışmaya kadar birçok başlıkta yeni düzenlemeler yapılacak. Ücreti ödemeyen, eksik yatırına cezalar artacak. Ücretin günlük ya da maktu (kesintili) belirlenmesi netleştirilecek. Genel tatil ücreti ödemeyene ceza netleştirilecek. Mevcut esnek çalışma düzenlemeleri etkinleşecek, çocuk çalışanlara yönelik mevzuat düzenlenecek.
2.02.2024 Çalışma Hayatı
EYT'den emekli olarak çalışanlara ikinci tazminat yolu!
EYT'den emekli olarak çalışanlara ikinci tazminat yolu! Çalışan milyonlarca EYT emeklilerine ikinci tazmainat yolu. Emeklilikte ikramiye, işsizlikte güvence olan kıdem tazminatı bütün çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. EYT düzenlemesiyle emekli olan 2 milyon çalışanın yaklaşık yarısı çalışmaya devam ediyor. Emeklilik sonrası kıdem tazminatını almadan çalışmaya devam edenlerin ücret, yıllık izin, yan hakları aynı şekilde devam eder.
31.01.2024 Çalışma Hayatı
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden maaş artı primle çalışanları üzen karar çıktı. Yüksek Mahkeme, ücret artı prim usulü ile çalışmada fazla çalışmaya esas ücretin sabit ücret olacağına, prim ödemelerinin fazla çalışma ücretinin hesabında dikkate alınmayacağına hükmetti.
10.12.2023 Çalışan Hakları
Çalışanlar için müjdeli karar! Yıllık, haftalık izinler zamlı ödenecek
Çalışanlar için müjdeli karar! Yıllık, haftalık izinler zamlı ödenecek Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren emsal nitelikteki karar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden çıktı. Sözleşmesinin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde kullanılmayan yıllık izinlerin ücrete dönüşeceğine dikkat çeken Yüksek Mahkeme; bu miktarın işçinin son maaşı üzerinden ödeneceğine hükmetti. İşçinin çalıştığı hafta tatillerinin biriktirilerek kullandırılıp yıllık izinden mahsup edilemeyeceğine dikkat çekti. İşte haberin detayları...
2.12.2023 Çalışma Hayatı
Tazminat kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, kritik süre 20 gün
Tazminat kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, kritik süre 20 gün Milyonlarca çalışan ve iş vereni ilgilendiren karar! Yargıtay maaşı bir kere bile olsa 20 gün geciken işçinin, haklı nedenle iş sözleşmesini feshedip kıdem tazminatı alabileceğine karar verdi. Hukukçular, “Artık işçiler genel hükümler çerçevesinde bir sene çalışıp kıdem tazminatı almaya hak kazandıktan sonra maaşları gecikirse tazminatını alıp işten ayrılabilirler” dedi.
23.11.2023 Çalışma Hayatı
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Kıdem ve ihbar tazminatı kararı
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Kıdem ve ihbar tazminatı kararı Yargıtay, mesai arkadaşına gönderdiği elektronik postada 'terbiyesiz' kelimesini kullandığı gerekçesiyle tazminatsız kovulan işçiye dair kararını açıkladı. Kaba hitapla, sataşmanın aynı şey olmadığına dikkat çeken Yüksek Mahkeme; işten çıkartılan işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesi gerektiğine hükmetti.
11.11.2023 Çalışan Hakları
Rapor alıp izin kullanan milyonlarca çalışanı kapsıyor! Tazminatsız kovulma sebebi sayılıyor
Rapor alıp izin kullanan milyonlarca çalışanı kapsıyor! Tazminatsız kovulma sebebi sayılıyor Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Rapor alıp izinli gününde istirahat etmeyip başka işte çalışan işçi tazminatsız kovuluyor. Çalışan herkesi ilgilendiren karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "İşçinin istirahatlıyken evde bulunması gerekmiyor ama işçi raporluyken başka işte çalışırsa işverenin tazminatsız işten çıkarma hakkı bulunuyor." şeklinde konuştu.
EYT'li olup çalışanları ilgilendiriyor! SGK duyurdu, 5 puanlık indirim ve kıdem tazminatı ayrıntısı
EYT'li olup çalışanları ilgilendiriyor! SGK duyurdu, 5 puanlık indirim ve kıdem tazminatı ayrıntısı EYT’de son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. EYT’den emekli olacaklara tazminat uyarısı geldi. EYT ile emekli olan çalışanlar kıdem tazminatı alacak, ancak ihbar tazminatı alamayacak. İşveren ise çalışanın varsa yıllık izin ücretini de ödemek durumunda kalıyor. Öte yandan çalışmaya devam eden EYT’liler için 5 puanlık işveren indirimi kafa karıştırdı, SGK açıklama yapmak zorunda kaldı. İşte emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili detaylar...
5.10.2023 Emekli
Rapor alıp izin kullanan milyonlarca çalışanı kapsıyor! Tazminatsız kovulma sebebi sayılıyor
Rapor alıp izin kullanan milyonlarca çalışanı kapsıyor! Tazminatsız kovulma sebebi sayılıyor Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Rapor alıp izinli gününde istirahat etmeyip başka işte çalışan işçi tazminatsız kovuluyor. Çalışan herkesi ilgilendiren karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "İşçinin istirahatlıyken evde bulunması gerekmiyor ama işçi raporluyken başka işte çalışırsa işverenin tazminatsız işten çıkarma hakkı bulunuyor." şeklinde konuştu.
28.09.2023 Çalışan Hakları
2023 adli tatil ne zaman bitiyor, adliyeler ne zaman açılacak 2023? Adliyeler eylülde açılıyor mu, adli yıl tatili 1 Eylül’de mi bitecek mi?
2023 adli tatil ne zaman bitiyor, adliyeler ne zaman açılacak 2023? Adliyeler eylülde açılıyor mu, adli yıl tatili 1 Eylül’de mi bitecek mi? Adli tatil ne zaman bitiyor, adliyeler ne zaman açılacak? Ağustos ayının bitmesine az bir süre kala adli tatilin ne zaman biteceğine yönelik sorgulamalar da arttı. Yargıda yıllık izin dönemi olarak da bilinen adli tatil 20 Temmuz’da baladı. Adli tatil süresi" başlıklı 102. Maddesinde düzenlenmişti. İşte 2023 adli tatil ne zaman bitiyor? Sorusunun yanıtı…
25.08.2023 Gündem
Siteden kovulunca mahkemeye verdi! Apartman yöneticilerine kötü haber
Siteden kovulunca mahkemeye verdi! Apartman yöneticilerine kötü haber Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mağdur olduğunu düşünen kapıcıların, kat maliklerine olduğu gibi yönetici hakkında da dava açabileceğine hükmetti. Yüksek Mahkeme, apartman yöneticisinin işveren temsilcisi olduğuna dikkat çekti.
19.08.2023 Gündem
Gurbetçilerin dönüş yolculuğu başladı! Uzun kuyruklar oluştu
Gurbetçilerin dönüş yolculuğu başladı! Uzun kuyruklar oluştu Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelip yaz tatillerini Türkiye'de geçiren gurbetçilerin, dönüş yolculukları başladı. Kapıkule Sınır Kapısı önünde uzun araç kuyrukları oluşturan gurbetçiler, memleketleri ve sevdiklerini geride bırakmanın burukluğunu yaşıyor.
3.08.2023 Gündem
Yıllık izin ile ilgili dikkat çeken detay! Yol izni ve avans hakkı
Yıllık izin ile ilgili dikkat çeken detay! Yol izni ve avans hakkı Yıllık için ile ilgili flaş açıklama. Yazın gelmesiyle birlikte çalışma hayatında gündem yıllık izin haline geldi. İşte yıllık izinle ilgili bilinmesi gerekenler...
17.06.2023 Çalışan Hakları
Bayram tatili ve yıllık izin ile ilgili açıklama! EYT'lilerin izin hakkı var mı? Önemli detay
Bayram tatili ve yıllık izin ile ilgili açıklama! EYT'lilerin izin hakkı var mı? Önemli detay Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor. Bu sene tatil, 28 Haziran Çarşamba günü başlayacak, dört gün sürecek, 1 Temmuz Cumartesi günü son bulacak. Peki, idari izinden kimler yararlanacak, tüm çalışanlar 9 gün bayram tatili yapabilecek mi? İşte tüm merak edilenler...
14.06.2023 Çalışan Hakları
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! İki ay süresi var, işveren ödemek zorunda
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! İki ay süresi var, işveren ödemek zorunda Yargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza attı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. Kadınlar evlilik, erkek çalışanlar ise askerlik nedeniyle işten ayrıldığında tazminat alabiliyor. Yargıtay'ın askerlik nedeniyle tazminat konusunda verdiği bir karar ise dikkat çekti.
14.05.2023 Çalışan Hakları
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı! Başlangıç seviyesinde
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı! Başlangıç seviyesinde Marmara Denizi'nde müsilaj endişesine neden olan kütlelerle ilgili Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı dalış yaparak incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Tekirdağ, İstanbul  Fenerbahçe, Mudanya, Gemlik Körfezi ve Erdek'te benzer görüntüyü görmeye başladık. Şu an kremsi müsilajı görüyoruz" dedi.
20.04.2023 Gündem
Yerli doğal gaz dünyada yankı uyandırdı! 'Türkiye'nin en iddialı projesi'
Yerli doğal gaz dünyada yankı uyandırdı! 'Türkiye'nin en iddialı projesi' Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği doğal gazı karaya çıkarması ABD'den Japonya'ya, İngiltere'den Yunanistan'a dünyanın dört bir yanında yankı buldu. Nikkei Asia Türkiye'nin uluslararası toplumda nüfuz kazandığı yorumunu yaptı, en çarpıcı yorum ise Financial Times'tan geldi.
20.04.2023 Ekonomi
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Erken emeklilik ve yıllık izin detayı ortaya çıktı
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Erken emeklilik ve yıllık izin detayı ortaya çıktı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. SSK’lı kadın çalışanların 20, erkeklerin 25 çalışma yılını doldurmaları ve her iki kesimin de ilk sigortalı olduğu tarihe göre 5000 ila 5975 prim gününü tamamlamaları gerekiyor. Fakat SGK’nın 3600 prim gün ile de EYT’den emekli olunabileceğini açıkladı. İki kesmin buna dahil olduğu ortaya çıkarken EYT ile emekli olacaklar arasında yıllık izinle ilgili soru işaretleri oluştu. Peki emekli olup işe devam EYT’linin yıllık izin hakkı nasıl olacak? İşte detaylar...
20.04.2023 Emekli
Yıllık izin ile ilgili dikkat çeken karar! 18 yılda 26 gün izin kullandı, kötü haber geldi
Yıllık izin ile ilgili dikkat çeken karar! 18 yılda 26 gün izin kullandı, kötü haber geldi Bursa'da devlet hastanesinde taşeron firma bünyesinde çalışan bir kişi emeklilik sebebiyle işten ayrılıp kıdem tazminatını alamadığı gerekçesiyle dava açtı. Çalıştığı süre boyunca, yani 18 yıldır da yalnızca 26 gün yıllık izin kullandı. İşçiye Yargıtay'dan kötü haber geldi. İşte emsal yıllık izin kararı...
18.04.2023 Çalışma Hayatı
Emekli ve çalışanların tatil telaşı başladı! Yıllık izinle ilgili dikkat çeken detay
Emekli ve çalışanların tatil telaşı başladı! Yıllık izinle ilgili dikkat çeken detay Emekli ve çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Tatil telaşıyla birlikte çalışanların, EYT’den emekli olup işe devam edenlerin yıllık izin hesapları da başladı. Çalışanların yıllık ücretli izin hakları 4857 Sayılı İş Kanunu ve Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliği ile düzenleniyor. Yıllık izin süreleri ne kadar? Yol uzunsa ek izin alınabilir mi? İşten ayrılırken kullanılmayan izinler ne olacak? Bayram izni yıllık izinden düşebilir mi? İşte milyonlarca çalışanın merak ettiği detaylar…
17.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yıllık İzin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yıllık izin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.