Defineciler mahalleyi talan etti! 'Gece gündüz koşturuyoruz ama baş edemiyoruz'
Defineciler mahalleyi talan etti! 'Gece gündüz koşturuyoruz ama baş edemiyoruz' Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, 2011 yılında afet bölgesi ilan edilerek boşaltılan Başköy Mahallesi, define avcılarının hedefi oldu. Mahallede koruma altına alınan 21 kilise ile 14 tarihi ev defineciler tarafından tahrip edildi. Tarihçi Yusuf Ateş, "Mahalle halkı, 2014 yılından itibaren devletimiz tarafından imar ve inşa edilen yeni Başköy bölgesindeki afet evlerine yerleştirilmeye başlandı. O tarihten itibaren boşalan köyün yeni sakinleri ise tüm güvenlik önlemlerine rağmen izinsiz kazı yapan, tarihi eserleri talan eden define avcıları oldu" dedi.
11.06.2023 Yaşam
Tarihi manastırda skandal! Böyle görüntülendi!
Tarihi manastırda skandal! Böyle görüntülendi! Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde 10'uncu yüzyıla ait Bizans dönemine ait Büyük Saray Manastırı kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boya ile tahrip edildi.
13.07.2021 Yaşam
Görenler şaşkınlığını gizleyemiyor! Ağaç...
Görenler şaşkınlığını gizleyemiyor! Ağaç... Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde Antep fıstığı ağacını yetiştiren ve bol ürün aldığını söyleyen Türkan Konak, "Antep fıstığı ağacının Yeşilhisar'da yetişmesi, iklim şartlarının ne kadar değiştiğinin bir göstergesi" dedi.
6.09.2020 Yaşam
Türkiye'de bir ilk!
Türkiye'de bir ilk! KAYSERİ'nin Yeşilhisar ilçesinde, ilk defa üretilen siyah havucun hasadı yapıldı.
10.12.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri